Feci kaza saat 03.10 sularında Devrek Caddesi'nde meydana geldi. Murathan Öztürk (19), Yunus Ertan (19) Ersin Öztürk(18) Oytun Yazıcıoğlu (19) ve Kubilay Yüksel, arkadaşları ile birlikte sahilde gezdikten sonra Murathan Öztürk'e ait 67 TA 777 plakalı otomobil ile gezmeye başladı. Gece saatlerinde Yeşiltepe'den Devrek Caddesi'ne hızlı girdiği iddia edilen sürücü Murathan Öztürk, Cevizler kavşağında aracın kontrolünü kaybetti. Yolda savrulan otomobil, çarptığı elektrik direğini yıktı. Bu sırada elektrik telleri koptu. Çarpmanın etkisi ile savrulan araç daha sonra apartmanın duvarına çarparak durabildi.

Çarpmanın şiddeti ile aracın kapıları açıldı. Kubilay Yüksel, Oytun Yazıcıoğlu ve Ersin Öztürk araçtan dışarı fırladı. Sürücü Murathan Öztürk emniyet kemeri takılı olduğu için yara almadan kurtuldu. Sürücünün yanında oturan ve sıkışan Yunus Ertan, yıkılan elektrik direğinden çıkan kıvılcım aracı tutuşturunca yanarak can verdi.

Araç içinden fırlayarak dükanın camekanına çarpan ve kafa bölgesinden aldığı darbe sonrasında aşırı kan kaybeden Oytun Yazıcıoğlu, 112 acil servis ekibinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Yaralı Kubilay Yüksel, Ereğli Devlet, Ersin Öztürk de Özel Echomar hastanelerine kaldırıldı. Yüksel, hastanede yapılan müdahale sonrası Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ersin Öztürk ise Ereğli Özel Echomar Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

YANGIN SÖNDÜRÜLÜNCE CESET ORTAYA ÇIKTI

Yanmaya başlayan araçtan yükselen alevlere müdahalede zorlanan itfaiye ekipleri, olay yerine takviye ekip istedi. Yaklaşık 25 dakika süren çalışmalar sonrası araçtaki ve binaya sıçrayan yangın kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri aracın içini kontrol ettiklerinde cesedi gördü. Yunus Ertan'ın ayağının sıkıştığı için araçtan çıkamadığı belirlendi.

İsmini vermek istemeyen görgü tanığı, aracın süratli geldiğini gördüğünü belirterek, "Önce çarptığı direği yıktı. Daha sonra elektrik telleri üzerine düşen araç yanmaya başladı. Hemen yardıma koştuk. Yaralılardan birini ben çıkardım." dedi.

AİLELERİ YIKILDI

Kazayı haber alan aileler hastaneye akın etti. Hastane ilk gelen, yanarak hayatını kaybeden Yunus Ertan'ın babası Halil Serdar Ertan oldu. Eve gelmeyen oğlunu aramak için dışarıya çıkan baba Ertan'a ulaşan polisler, oğlunun kaza geçirdiğini ve kendisinin hastaneye gelmesi gerektiğini söylediler. Hastanede acı haberi alan baba Ertan, ayakta durmakta güçlük çekti. Hayatını kaybeden Oytun Yazıcıoğlu'nun annesi de hastaneye geldi. Acı haberi alan anne Gülçin Yazıcıoğlu acı haberi alınca fenalık geçirdi.

Sürücünün öğretmen annesi Tuba Özdemir, öğrencilerin kendisinin de öğretmen olarak görev yaptığı TED Ereğli koleji'nden mezun olduktan sonra çeşitli üniversitelerde öğrenimlerini sürdürdüklerini belirterek, "Tatil döneminde geldikleri ilçede birlikte geziyorlardı. Başımıza bu da mı gelecekti. Ben bu acıya nasıl katlanacağım." diye ağıt yaktı. Kaza ile ilgili soruşturmanın devam erttiği belirtildi.