Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma Derneği (FEDA-DER) üyesi grup Mısır'da yaşanan askeri darbeyi protesto etti Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılmasını istedi. Ereğli ilçe merkezinde bulunan İş Bankası yanında toplanan kalabalık grup taşıdığı döviz ve attığı sloganlarla Mısır'da yaşanan olaylara tepki gösterdi.

 

FEDA-DER Sözcüsü Davut Olgun, her sahura yeni katliam haberleri ile uyanma endişesi ile uykularının kaçtığını, darbecilerin azgınlıkta sınır tanımadığını söyledi. Halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak iktidara gelen bir yöneticiden haber alınamadığını, meydanlarda, zulme boyun eğmeyeceklerini haykıranların adeta terörist ilan edildiğini belirten Olgun konuşmasında şunları söyledi:

"Bu kadar pervasız ve azgınca davranan darbeci güruh, bütün dünyanın gözleri önünde kardeşlerimizi acımasızca katletmeye devam ediyor. Haklı talepleri ve savundukları değerleri uğruna meydanlarda iftarlarını açan, sahurlar yapan, rablerine avuçlarını açarak dualar eden kardeşlerimizin sabah namazlarını kılarken kalleşçe katledilmesinin acısı, taze bir şekilde hafızalarımızdayken, yeni bir katliam haberi ile güne uyandık. Dün gece Adeviyye meydanında sahurlarını yaparak sabah namazlarını kılmakta olan kardeşlerimiz keskin nişancılar tarafından katledildi. Şuan itibari ile ölü sayısı 200’e yaralı sayısı da 5000’lere dayanmış durumda. Kardeşlerimiz vücutlarının her yerinden hedef gözetilmeksizin ateşli silahlar ile yaralanmış durumdalar ve birçoğunun da durumu ağır. Darbeciler bir kez daha o beyinsiz kafaları ile Müslümanları korkutarak sindirerek meydanlardan uzaklaştırabileceklerini zannediyorlar. Darbeci zalimleri ilk tebrik eden 100.000’den fazla insanın katili olan kan emici Es’ed’in olması bizleri şaşırtmıyor. Suriye’deki Baas iktidarının en büyük destekçisi İsrail, Mısır’daki darbecileri halk kahramanı ilan ediyor. Mısır halkının bağrından çıkan Mursi’nin kapı dışarı ettiği zalim İsrail ve kâfir Es’ed’in büyükelçisine kapılar darbeciler tarafından sonuna kadar açılıyor. Tüm dünyadaki müstekbirler, işbirlikçiler, strateji peşinde koşan siyasal hurafeciler iyi bilsinler ki biz Müslümanların tek yardımcısı vardır. O da âlemlerin Rabbi olan Allah'tır. Zalimlere asla boyun eğmeyeceğiz. Mısır’daki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Bizler Ereğli’de faaliyetlerine devam eden FEDA-DER olarak buradan sesimizi ulaştırabildiğimiz herkese seslenmek istiyoruz. Seçilmiş iktidarın temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. Kardeşlerimizi katleden her kademedeki darbeciler hesap vermelidir.Muhammed Mursi'nin ve ölümü göze alarak direnen kardeşlerimizin, İhvan-ı Müslimin'in sonuna kadar yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz"

Kalabalık grup attığı sloganların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.