Ereğli Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma ve Adalet Derneği (FEDA-DER) Mısır’da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Kuran-ı kerim okunması ile başlayan eylemde Mursi’nin serbest bırakılması istendi.
Devrim Bulvarında toplanan kalabalık, darbecilerin Müslümanları katlettiğini binlerce Müslümanın şehit edildiğini belirten Feda-Der sözcüsü Davut Çelik, ırklı emperyalizmin desteği ile darbeci ordunun yönetime el koymasının ardından Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 46 gün boyunca şiddetin hiçbir türüne başvurmadan gösterilerini sürdüren İhvan mensuplarına Çarşamba günü sabahından itibaren müdahalede bulunduğunu söyledi.
Cuntacı güçlerin rastgele ateş açmaları sonucu binlerce Müslümanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Çelik şunları söyledi:
“Çoğu yaralının durumu ağır, ölü sayısı her geçen dakika artmakta. Mursi’yi desteklemek, darbeye karşı çıkmak için meydanlarda ayrılmayan kardeşlerimiz keskin nişancıların saldırıları, satılmış asker ve polis gücüyle ve hatta bazı yerlerde diri diri yakılarak katlediliyor. Mısır’ın yiğit evlatları bu zulme sessiz kalmayıp onurlu bir direnişe imza atmışlardır. Bu kararlı mücadele, tavizsiz direniş, kan ve zulümle meşruluk elde etmeye çalışan zalimleri öylesine ürkütmüştür ki sivil ve savunmasız insanlara karşı kanlı saldırılar düzenleyecek kadar saldırganlaşmışlardır. Bu katliam ilk değildir. 
Herkes iyi bilmelidir ki şehitlerin kanının bereketiyle büyüyen bu mübarek mücadele dün başlamadı yarın da bitmeyecektir. Mısır’da, Tunus’ta, Libya’da, Yemen’de ve Suriye’de yakılan intifada ateşi bugün tüm Ortadoğu’yu sarmış ve kuşatmış durumdayken, islam ümmetinin kıyamını artık hiçbir güç engelleyemeyecektir. Mısır’daki darbeyi ihvani hedef alan sistematik katliamları tüm Müslüman coğrafyalardaki devrim ve direniş süreçlerini ve islami uyanışı engelleme teşebbüsleri olarak görüyoruz”
Feda-der Üyesi Bilal Yıldızhan’da darbeciler tarafından Müslümanların katledilirken dünyanın sergilediği tutum ve suskunluğun, Müslümanlar söz konusu olduğunda vicdanların nasıl karardığının ortaya çıktığını söyledi.
Yıldızhan’da konuşmasında şunları söyledi:
“Bizler Ereğlili Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça katliamları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır’da askeri cuntaya karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. 
Darbe süreciyle beraber Mısır halkının yanında olduğunu beyan eden hükümetin geliştirdiği yaklaşım söylem düzeyinde bırakmayıp devletler bazında daha aktif bir rol almasını ve bu katliamların önüne geçmesini bekliyoruz”
Kalabalık sloganlar atarak yaşanan olaylara tepki gösterdi. Konuşmaların ardından yapılan duaya yoldan geçen vatandaşlar da katıldı. (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)