AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 2015 yılında  resmi  olarak kabul edilen “19 Ekim Muhtarlar Günü”  ile ilgili yayımladığı kutlama mesajında “Muhtarlarımızın imkanlarını daha üst seviyelere ulaştırmak içinde AK Parti ve hükümet olarak çalışmalarımız devam etmektedir”.” Dedi.

Ulupınar’ın mesajı şöyle:

“Ulupınar mesajında; “Yereldeki demokrasimizin en eski örneği olan, tarihi 1829 lara dayanan muhtarlık köy ve mahalle sakinlerine karşı kurumları temsil etmektedir.

Vatandaşlarımızın devletle ilgili konularında başvuracakları ilk merci muhtarlarımızdır.

Ülkemizde, 50 bine varan köy ve mahalle muhtarlarımız milletimize zor şartlarda gece gündüz demeden hizmet ederek devlet ile arasında köprü oluşturup, bulundukları ortamlarda gerek milleti gerekse devleti temsil etmektedirler.

Çağdaş katılımcılığın sağlanmasında önemli görev alan muhtarlarımızın sosyal hak ve maaşlarında iktidarlarımız döneminde iyileştirmeler yapılmıştır. Muhtarlarımızın imkanlarını daha üst seviyelere ulaştırmak içinde AK Parti ve hükümet olarak çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın gündeme getirdiği ve 2015 yılında resmileşen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, cefakar ve fedakar muhtarlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.” görüşlerine yer verdi.”