Polis Haftası ile ilgili gönderilen yazılı açıklamalarda, polisimizin can ve mal güvenliği açısından görevini özveriyle sürdürdüğüne dikkat çekildi.

Açıklamalar şöyle:

ZONGULDAK VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ

Devletimizin idari yapısında önemli bir yeri olan Türk Polis Teşkilatı Milletimizin huzuru, can ve mal güvenliği için fedakârca görev yapmaktadır.

Türk Polis Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan personeli; ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, temel hak ve özgürlüklerin korunup kollanması, emniyet ve asayişin sağlanması, huzur ve güven ortamının tesis edilmesi, kamu düzenini sağlayan yasaların titizlikle uygulanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması suçluların yakalanıp adalete teslim edilmesi gibi görevlerini, hukukun temel esaslarına bağlı bir şekilde fedakârlık, özveri ve hoşgörü anlayışıyla başarı ile yürütmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle gücünü yasalar ve halkımızdan alan Türk Polis Teşkilatımızın 174.Kuruluş Yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bu anlamlı görevlerini yürütürken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına sabır ve başsağlığı, vazife malulü kahraman gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum.

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI GENEL BAŞKANI HAKAN YEŞİL

Toplumsal huzur ve güvenin düzenli bir şekilde sürdürülmesi, can ve mal güvenliğinin yasalar çerçevesinde korunması gibi yüksek bir sorumluluğu üstlenen Polis Teşkilatı, bu görevini 174 yıldır yerine getirmektedir.

Ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle gece-gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıldönümü kutluyoruz.

Ülkemizde huzur ve güven ortamını tesis adına, terörle mücadele uğruna görevi başında şehit düşen emniyet mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, gazi olanlara şükranlarımızı ve görevleri başında olan personele sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

DZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

Canını hiçe sayarak üstlendikleri sorumluluğu başarıyla yerine getiren Emniyet Teşkilatımızın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da görevlerini başarıyla yerine getireceğine olan inancım tamdır.

İlçemizin huzuru ve güvenliği için olağanüstü fedakarlık göstererek görev yapan Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizi ve personelini ayrıca kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 174. Yıldönümünde Şehit Polislerimizi rahmetle anıyor, Polis Teşkilatımızın tüm mensuplarının Polis Haftası'nı kutluyor, görevlerini sürdüren ve emekli olan polislerimize aileleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI OKAN YANMAZ

Bütün halkımızın esenliği ve güvenliği için günün 24 saati görev yapan fedakâr polisimizin haftasını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Halkın huzuru, güvenlik ve asayişin temini, devletimizin bütünlüğü için cefâkarca hizmet veren Emniyet Teşkilatımızla gurur duymaktayız. Gücünü halktan ve kanunlardan alan, her türlü zorluğa ve olumsuzluğa göğüs gererek halkımızın can ve mal güvenliğini koruyan, suçluları bulup kanuna teslim eden Polis Teşkilatının haftasını kutluyor, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, tüm polislerimize ve değerli ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

CHP KOZLU İLÇE BAŞKANI SEYFETTİN CEYLAN

Polis Haftası'nı kutluyorum. Tüm emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını veren tüm Emniyet mensuplarına da, Allah'tan rahmet, onların yakınlarına da, halen görev başında bulunan polislerimize de Polis haftası ve Polis günü vesilesiyle; minnet ve saygılarımı sunuyorum.