İstanbul'da 2013 Yılında çeşitli Zonguldak derneklerinin birleşimi ile kurulan Zonguldaklılar Federasyonu 2 Başkanı Metin Kara, Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Yönetimini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Gökhan Günay ve yönetimi ile çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunan Kara, Ereğli'nin Ekonomik gücünün hissedilmesi, dışarıda temsil edilmesi noktasında yaşanılan sorunlara değindi.

Ereğlililerin İstanbul ve Ankara, İzmir gibi büyük illerde çok ciddi nüfusa sahip olduğunu söyleyen Kara, 120 Bin Zonguldaklının İstanbul’da yaşadığını bu potansiyelin Ereğli ile bağını sağlayacak güç birliği eylemliliği içinde olunması gerektiğini söyledi.

Kara ile fikir alış verişinde bulunan tüm yöneticiler fikirlerini beyan ederken, İstanbul'da eğitimli insanlarımızın olduğu, çoğu genlerimizin burada yaşadığını fakat diyalog eksikliğinin hissedilir derece var olduğu ortak görüş olarak benimsendi.

Ereğlili çok sayıda bilim insanı, müzisyen, avukat, doktor Vs. her alanda insan olduğu gerçeğine rağmen, Ereğli atmosferi yaratacak ve İstanbul'da bulunan ekonomik gücün yerele yaygınlaşması için neler yapabiliriz? Konusunda dayanışma içinde olunması için fikir birliğine varıldı.

Ereğli Kent Konseyi, İstanbul’da bulunan Zonguldaklılar Federasyonu davetlisi olarak önümüzdeki günlerde Zonguldaklılar Federasyonu ziyaret edilmesi konusunu görüşüp karara bağlayacak.

Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay, Karanın ziyaretinden memnun olduğunu, Ereğli'nin İstanbul'da bir ayağının olmasının, bu ilçeden diğer illere göç edenlerin memleketlerine faydalı olabilmek adına yapacakları katkılar için her alanda destek olmaya hazırız. Burada bize düşen gören ne ise onu üstlenmeye hazırız." Dedi