İstanbul’da 2003’ten bu yana faaliyetlerini sürdüren İstanbul Zonguldaklılar Derneği gurbette önemli başarılara imza atmaya devam edip birçok önemli görevlerde başarılı çalışmalarının aracı oluyor. İstanbul’da Zonguldak adı altında faaliyetlerini sürdüren dernek başkanları geçtiğimiz İstanbul Zonguldaklılar Derneği’nin lokalinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı, Yönetim Kurulu Üyeleri yanı sıra İstanbul’da faaliyet gösteren, İkitelli Zonguldaklılar Derneği, Bağcılar Zonguldak Karaelmaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kozlu Kargalar Derneği, Pendik Devrekliler Derneği, Devrek Alparslanlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Devrek Eğercililer Derneği, Devrek Yeşil Yağmurca Köyü Derneği, Alaplı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Darıca Zonguldaklılar Derneği Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Yaklaşık dört ay, her hafta ayrı bir dernekte düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen başkanlar gurbette en iyi şekilde Zonguldak’ı temsil etmek için çalışıyorlar. En son ki kahvaltı organizasyonunu gerçekleştiren ve bu tür organizasyonlarda öncü olan, İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı, katılan tüm başkan, yönetim kurulu üyelerine ve misafirlere teşekkür etti. İlk defa on derneğin başkanlarını bir araya toplayan Bayraklı, dernekler birliği adı altında bir yönetim oluşturdu. Bu yönetime şu isimler dâhil edildi: Bağcılar Zonguldak Karaelmaslılar Yar. ve Day. Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Karataş, Pendik Devrekliler Derneği Başkanı Ömer Kabarık, İkitelli Zonguldaklılar Derneği Başkanı Yılmaz Özbay ile Darıca Zonguldaklılar Derneği Başkan Yardımcısı Ayhan Karagel.

Bu oluşum, İstanbul’daki Zonguldak adı altındaki tüm derneklere ulaşıp faaliyetlere teşvik etmekle beraber birlik içerisinde organizasyonlarda yer almalarını sağlamak amacı ile kuruldu. Böylece Federasyonlaşma anlamında ilk adım atılmış oldu. Başkanlar bu oluşumdan ve organizasyonlardan memnun kalarak emeği geçenleri tebrik etti. Bundan sonraki ilk toplantı ise örgütlenmenin daha verimli ve sağlam adımlarla ilerlemesi için sekizinci ayın ikinci haftasında Eğercililer Derneği’nde iftar yemeği düzenlenecek.

Kahvaltı sonrası İstanbul’da ikamet eden Zonguldaklı İş adamı Hayri Ayyıldız ile görüşen Bayraklı, Mayıs ayında düzenlenen piknik şölenindeki katkılarından ve “Piknik Ağası” seçilmesinden ötürü plaket verdi.