Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara depreminin 17. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.



Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 17 yıl önce meydana gelen, birçok vatandaşın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan Marmara depreminin yaşanan en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını belirtti.

Sözlerinde şu ifadelere yer verdi: “I. derecede deprem kuşağında olan Düzce ilimizde bir daha deprem yaşamamak, ya da olası deprem durumunda can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır. Bu sebeptendir ki,  hem kamu hem de özel sektör olarak yapacağımız tüm binaların kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü standartlara uygun olarak yapılmasını sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde güzel ilimizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimle tüm vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 
Haber Merkezi