16 Derslikli, 360 öğrenci kapasiteli, pansiyonu, spor salonu, lojmanı bulunan Fen Lisesi'nin yapımı için Kdz.Ereğli'de çalışmalar Kırmacı Mahallesi güzergahında devam ediyor. Toplam 6.7 milyon TL sözleşme bedelli Fen Lisesi, 400 iş gününde tamamlanacak.

Kdz.Ereğli Kırmacı Mahallesi güzergahı İnşaat Tabur Komutanlığı karşısındaki alana Fen Lisesi yapımı için ihaleyi alan firma çalışmalarını sürdürüyor. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Fen Lisesi inşaatının sözleşme bedelinin 6.7 milyon TL olduğunu ve 400 iş gücü içerisinde bitirileceğini söyledi. Kaymakam Çay gazeteniz Önder'e yaptığı açıklamasında, Fen Lisesi için sözleşme tarihi 11 Kasım 2011, 15 Kasım 2011 tarihinde ise yer teslimi yapılmıştır, sözleşmenin bedeli 6.7 milyon TL'dir ve kişin bitirilme süresi 400 iş günüdür. Eren inşaat ihaleyi almıştır ve çalışmalarına başlamıştır. Fen Lisesi 16 derslikli 360 öğrenci kapasiteli pansiyonu olan bir spor salonu 10 dairelik lojmanı bulunan 4 bloklü bir projedir sözleri ile konuştu.

FİRMA ÇALIŞMASINI
SÜRDÜRÜYOR
Fen Lisesini 400 iş gününde tamamlayarak teslim etmek şartı ile ihaleyi alan ve kazanan Eren İnşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gazetemiz muhabirinin çalışmaların yapıldığı alanda yaptığı araştırmada ise özellikle kar yağışının ardından toplanan sular nedeniyle bazı bölümlerin gölete döndüğü yine hemen alt bölümde Devlet Su İşleri ekiplerinin dere yatağında yaptığı çalışmalardan ötürü ise sıkıntı olduğu gözlendi. Yüklenici firma tüm bu olumsuzluklara rağmen çalışmalarını ise sürdürüyor.