Kdz. Ereğli Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu Site Kulüp’te yapıldı. Cumhuriyet’in ilanının 93. Yıldönümü coşkusu, İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı ve açılış konuşmasını da Dernek Başkanı Serdar Özbek yaptı. Özbek Şöyle konuştu:

 “Cumhuriyetimizin bugün içinden geçtiği zorlu süreçte, dün olduğu gibi yine Kuvayı-Milliye ruhuyla  birbirimize çok daha sıkı sarılacak ve ülkemizin  Misak-ı Milli sınırlarını koruma ve kollamada,

Biz Atatürkçüler, Biz Cumhuriyet sevdalıları, Biz, bizler “Ne mutlu Türküm diyene”  demeye devam edeceğiz.

Yaşasın  Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Yaşasın Türk Milleti

Sevgili Fenerbahçeliler, Sevgili dostlar; Bugün bu anlamlı günde birarada olmanın büyük coşkusu ile tüm yönetim, üyelerim,  büyüklerim küçüklerim adına sizleri selamlayıp “hoşgeldiniz” derken,

Bir kez daha namusumuz şerefimiz adına: Cumhuriyete olan sonsuz ve ödünsüz bağlılığımızla haykırmak istiyoruz. YAŞASIN CUMHURİYET, , YAŞASIN ATATÜRK, YAŞASIN TÜRK MİLLETİ.”

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan ve yönetim Kurulu Üyeleri, DSP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur, ÖDP Zonguldak il Başkanı Ali Deliak, bazı sivil toplum örgüt yöneticileri, Fenerbahçeliler ve dostlarının katıldığı gecenin sanatçısı Neray’dı.

Ak Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu balo davetine  “En büyük Fenerbahçeli  benim” diyerek teşekkür etmesine rağmen, Ankara’daki programı nedeniyle katılamazken, CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu’da Zonguldak’taki etkinlikler nedeniyle gelemedi.

İlerleyen saatlere kadar devam eden gece, 10. Yıl Marşı’nın coşkusu ile sona erdi.