19. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci günü de tamamlandı. Festival etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen konserlerde Şebnem Ferah, Dara ve Mazhar Fuat Özkan üçlüsü sahne aldı. İlk olarak sahneye Şebnem Ferah çıktı. Eski ve yeni albümünde bulunan şarkılarına alanı dolduran vatandaşlarda eşlik etti. Kdz.Ereğli'de bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Ferah'a hayranları yoğun ilgi gösterdi.

Ferah'ın ardından Rusya'nın Sibirya Bölgesi'nden gelerek önce Antalya'ya, ardından İstanbul'a yerleşen, 4 yıl önce katıldığı 6'ncı Türkçe Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Darya Shkalkova sahne aldı. Türkiye'nin pekçok yerini gezdiğini Kdz.Ereğli kadar sıcak bir yer bulamadığını söyleyen Darya 3 şarkı seslendirdi.

Darya'nın ardından Mazhar Fuat Özkan'ın oluşturduğu grup müzik ziyafeti sundu. Eski şarkılara vatandaşlar da eşlik ederek duygusal dakikalar yaşadılar.

Kdz.Ereğli Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Halil Posbıyık sanatçılara çeşitli hediyeler takdim etti, gece havai fişek gösterileri ile sona erdi.

HER NOKTADA KAVGA!..

Öte yandan festival nedeniyle ilk gün olduğu gibi pekçok noktada da kavgalar çıktı. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler olaylara anında müdahale ederek vatandaşların huzursuz bir festival geçirmesine engel oldu. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ve Müdür Yardımcısı Burak Bal konser boyunca her noktayı sürekli takip etti.