Demokratik Sol Parti Zonguldak İl ve tüm İlçe Başkanlıkları adına yapılan yazılı açıklamada, Demokratik ve Sol kelimesinin her zaman ezilenden, hakları gasp edilenden ve mağdur durumda olandan yana hareketlerin sembolu olduğu ve olmaya da devam edeceği belirtildi.

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları günü tüm hayvanların yasalarla korunduğu, eziyet ve işkenceye maruz kalmadığı günlerin başlangıcı olmasının dilendiği açıklamada şu görüşlere yer verildi. "Son yıllarda haklarının mutlaka korunması gereken canlılarla "Hayvanlarla" ilgili son derece yürek yakıcı ve korkunç haberler sürekli gündemi meşgul etmekte ve bu konudaki yetersiz uygulamalar hayvan severlerle hayvan düşmanlarını karşı karşıya getirmektedir. Hem yönetimler hem halk bazında karşılıklı suçlamalar sürerken zavallı günahsız yüzlerce hayvan büyük acılar çekerek ölmektedir. Bu konu da partimize ulaşan sayısız hayvan severin talebiyle artık bu konunun sosyal programlar içinde yer almamasının büyük hata olduğuna karar vererek bu açıklama ile yurttaşlarımıza bunun müjdesini vermek istedik.

EN VERİMLİ ARACI OLARAK GÖRMEKTE

DSP tüm çalışma programlarında ısrarla vurguladığı gibi; yerel yönetimleri, demokrasiyi temelden güçlendirmenin ve demokratik halk katılımıyla kalkınmayı hızlandırıp yaygınlaştırmanın en verimli aracı olarak görmektedir. Bu bakımdan yerel yönetimler, yerel kamu hizmetlerini üniter devlet yapısı içinde katılımcı demokrasi anlayışıyla yürütecek özerk kamu tüzel kişileri olarak güçlendirilecektir. İşte tam da burada yerel yönetimlerin sahipsiz hayvanlarla ilgili görev ve sorumluluklarının da son derece dikkatle incelenip net noktalara bağlanması ve sokaklarımızda yaşayanlar, her türlü işe koşulanlar ve sahiplilerde dâhil olmak üzere bütün hayvanların yaşama haklarının korunması gereğine bir kez daha dikkat çekiyoruz. DSP, temel hak ve özgürlükleri daha da genişletmeyi, katılımcı demokrasinin kökleşmesini sağlamayı ve bu konuda evrensel normlara uygun yeni kurallar getirmeyi öncelikleri arasında görmektedir.

EZİYET, İŞKENCE, HUNHARCA DAVRANIŞ

İşte bu nedenle hayvan sever yurttaşlarımızın yıllardır yükselerek süren feryadını duyan da yine biz olduk. İnsanın kendisinden daha zayıf ve güçsüz bir canlıya sırf bu gücünden faydalanarak eziyet etmesi, işkence etmesi, hunharca davranması insanlıkla bağdaştırılamaz. Bu nedenle demokratik sol düşüncenin bir uzantısı olarak yaşam hakkı ihlallerine karşı olan duruşumuzu bu konuda da net olarak bu gün sizinle paylaşıyor ve insan olmayan canlılara insanca muamele için bütün seçmenlerimizi bu konuda ki bilinçlendirme, koruma ve örnek olma davranışlarına açıkça davet ediyoruz. Gelin herkese insan olmayan canlıların da yaşama hakları olduğunu, insanca davranmanın, onlara el vermek, yürek vermek olduğunu DSP olarak biz gösterelim.

SOLCULUĞU BARINDIRAN PARTİ

Korkmadan, eleştirilmekten çekinmeden onlar için savaşmaya da hazır olduğumuzu tüm hayvan dostlarına müjdeleyelim. Çünkü DSP halkının hem kültürel, hem dinsel, hem de ulusal, kısacası toplumsal tüm değerleriyle kaynaşmış bir solculuğu bünyesinde barındıran bir partidir" görüşlerine yer verildi.