Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'nde 21 gün önce meydana gelen grizu faciasında madende kalan 2 işçiye hâla ulaşılamıyor. Madencilerden Engin Düzcük'ün eşi Hayriye Düzcük'ün feryadı yürekleri dağladı. 
TTK Karadon Müessesesi'nde 1 Nolu Kuyu'da meydana gelen patlamada taşeron firmanın 30 işçisi madende kalmıştı. 28 madencinin cenazesi yer altından çıkarılarak ailelerine teslim edilmişti. 28 işçinin bazılarının cenazeleri karışınca aileler ikinci bir acıyı yaşamıştı. Madende kalan işçilerden ikisine ise hâla ulaşılamadı. Eşinin cenazesinin çıkarıldığının kendisine bildirilmesi üzerine cenazeyi alıp gömdüklerini ifade eden Engin Düzcük'ün eşi Hayriye Düzcük, eşi yerine madencilerden Erdem Alkin'i defnettiklerini öğrenince yeni bir acıyı yaşadığını anlattı.
Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesi Sarıkum Mahallesi'nde yaşayan Engin Düzcük'ün iki çocuğu olduğunu ifade eden baba Şükrü Düzcük de Başbakan'ın 'Kader' lafına, "Madencinin kaderi bu" diye destek verdi. 

ÖZLEDİM 
Eşinin cenazesine razı olduklarını dile getiren Hayriye Düzcük, her sabah uyandığında telefonun başında beklediğini ancak hâla bir haber gelmediğini söyledi. Yetkililere seslenen Düzcük, eşinin bir an önce çıkarılması için çağrıda bulundu. Eşinin sağ olması ihtimalini düşünmediğini dile getiren Düzcük, şöyle konuştu: "Eşimin kemiklerini bulsak, ölüsünü bulmuş gibi sevineceğiz. İnşallah eşimin cenazesi bulunur. En azından bir mezarı olur. İnsan dayanamıyor, çocuklarım babalarını soruyor ama anlatmaya dilim varmıyor. Cenazelerin bulunamaması çok acı, bu ölümden de betermiş. Her gün telefon gelecek, bulunacak ümidiyle yatağımdan kalkıyorum. Ocaktan çıkarılan 28 maden işçisi huzur içinde yatıyor, bizimkiler de yatsın istiyorum. Bize 'arıyoruz' diyorlar, tek derdim var bulunsun, onu mezarına yerleştireyim.'' 

MADENCİNİN KADERİ 
Madende kalan Engin Düzcük'ün babası Şükrü Düzcük ise yıllardır maden ocağında çalıştığını ve madenden emekli olduğunu söyledi. Babası ve yakınlarının da madende çalıştığını dile getiren Düzcük, sözlerine şöyle devam etti: "Bende madende çalıştım. Gazdan boğulmuş olabilirler. Yeter ki cenazelerini bulalım." Başbakan'ın 'Kader' lafına ise baba Şükrü Düzcük, "Babalarımız dedelerimiz de madende çalıştı. Bende madenden emekli oldum. Yarın bir gün maden ocağına bin kişi alınsa beş bin kişi müracaat eder. Madencinin kaderi bu" diye destek verdi. 

BOŞ MEZARDA DUA 
Şükrü Düzcük boş mezarda dua ederek oğlunu bekledi. Oğlu diye gömdükleri cenazenin Erdem Alkin olduğunu öğrenince mezarı açıp cenazeyi gerçek aileye teslim ettiklerini dile getiren Şükrü Düzcük, mezarı aynı şekilde kapattıklarını söyledi. Madende kalan oğluna ulaşılamamasının üzücü olduğunu söyleyen Şürü Düzcük, oğlunun cenazesine bile razı olduğunu bildirdi. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü de madencilerin bulunması ile ilgili çalışmaların son hızla sürdüğünü söyledi.