16. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali başladı. 3. gün sürecek festival etkinlikleri kapsamında ilk etkinlik Yaşlılar Gençler Evi önünde gerçekleştirildi. Etkinliğe Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, Belediye Başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile çok sayıda tanınmış sima katıldı.

Festival açılış konuşmasını yapan Posbıyık “Çağdaş insanların yaşadığı çağdaş kentten bir kez daha Sevgi Barış Dostluk diye haykırıyoruz” dedi. “Savaş ve Kavgalara HAYIR diyoruz” diyen Posbıyık, 3 gün boyunca sanatsal ve kültürel açıdan bir dizi etkinliğin gerçekleşeceği festivalin, Türkiye’nin sayısal sosyal ve ekonomik yönden en büyük festivali olduğunu da dile getirerek “Bu festivalimiz inanıyorum ki her festivalde olduğu gibi adından söz ettirecek. Yüzlerce kültürel ve sanatsal faaliyeti içinde barındıran festivalimize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşlılar gençler evindeki etkinlik kapsamında festivalin ilk dans gösterileri de yapıldı. Letonya halk dansları gurubunun gösterisi beğeniyle izlendi.