Uluslararası Sevgi Barış Dostluk festivali etkinlikleri kapsamında son gün Athena ve Tarkan sahne aldı. İlk olarak sahneye Grup Athena çıktı. Eski ve yeni albümünden eserler seslendiren Athena'ya Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından çiçek ve ilçeye özgü elpek bezi hediye edildi. Ereğli'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Athena, "Ülkemizi seviyorum" dedi.

Athena'nın ardından ünlü sanatçı Tarkan sahne aldı. Tarkan seslendirdiği şarkılarla dinleyenlere renkli bir gece yaşattı. Sevgi, barış, dostluk duygularının sürekli olmasını temenni ederken Tarkan'a Uluslararası Sevgi Barış Dostluk ödülü ve beratı verildi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Tarkan gibi bir dünya devini Ereğli'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Kendisi ile gurur duyuyoruz ve Ereğli halkının talebi üzerine kendisine sevgi barış dostluk ödülünü veriyoruz" sözleri ile konuştu.

Tarkan'da bu ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tarkan sahne alacağı sırada basın mensupları ile özel güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Tarkan'ın korumaları da olaya müdahale etti. Araya diğer gazetecilerin ve korumaların girmesi ile olay büyümeden önlendi. Festivali takip etmesi için oluşturulan basın noktasında gazeteciler ile zaman zaman vatandaşlar arasında da tartışma çıktı. Tartışmalar büyümeden güvenlik görevlileri tarafından önlendi.

Tarkan'ın konserinin ardından havai fişek gösterileri ile Uluslararası Sevgi Barış Dostluk festivali sona erdi.