Zonguldak Karaelmas Karadeniz Uluslararası 11.Kültür ve Sanat Festivali Yürütme Komitesi, dün Belediye Nikâh Salonu'nda ilk toplantısını gerçekleştirdi. Festival, geçen sene yerel seçimler nedeniyle yapılamamıştı.
Belediye Başkan Vekili Türker Kapkaç başkanlığında toplanan komiteyi; Belediye yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, sendika ve oda temsilcileri, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) temsilcileri, emniyet yetkilileri ve basın mensupları oluşturdu.
Belediye Başkan Vekili Türker Kapkaç, yaptığı konuşmada, öncelikli amacın festivale Rusya ve Bulgaristan gibi Karadeniz ülkelerinin katılmasını sağlamak olduğunu belirterek, komite üyelerinden görüş aldı.
ZKÜ Temsilcisi Gülbey Ünal, festival tarihinin üniversite öğrencilerinin tatile girmediği bir dönemde yapılmasını istediğini belirtirken, gazeteci-yazar Çetin Sezgin ise komiteye Kent Konseyi'ndeki bazı grup başkanlarının alınmayışından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çeşitli görüş alışverişlerinin ardından festival tarihinin bundan sonra yapılacak ilk toplantıda kararlaştırılması belirlendi.
Belediye Başkan Vekili Kapkaç, "Bir sene boyunca çarşıya inmeyen vatandaşlarımız ünlü sanatçılarımızın konserlerini katılmak için merkeze iniyor.
Bizim de istediğimiz coşkuyu katlamak adına herkesin festivale katılmasını sağlamaktır. Festivalde önem verdiğimiz bir konu da kortej. Kortejimizin karnaval havasında olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.