22. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortej, renkli görüntüler oluşturdu.

Kdz. Ereğli Belediyesince 21-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek festival etkinlikleri kapsamında Erdemir Caddesi üzerinde toplanan katılımcılar renkli görüntüler oluşturdular.
Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçe protokolü, siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye ve farklı ülkelerden gelen foklor ekipleri ile katılımcıların yer aldığı kortej Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi.
Vatandaşlar yurt dışından gelen ekiplere yoğun ilgi gösterirken, kostümlerle kortejde yer alan sanatçılarla fotoğraf çektirebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilen festivalin 4 güne çıkartıldığını, gösterilen ilgiden de son derece memnun olduklarını söyledi.
Yurt içinin yanı sıra farklı ülkelerden de konukların ilçeye geldiğini anlatan Posbıyık, şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye'den ve Avrupa'nın farklı yerlerinden 500'e yakın folklor dansçılarını ağırlıyoruz. Festivalimiz sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa'da da ses getiriyor. Türkiye'nin ödüllü en büyük festivaliyiz. Toplumun her kesimine hitap ediyoruz. Döneminde popülaritesi en yüksek sanatçıları getiriyoruz. Başarımızın temel noktası budur. İnsanlar büyük bir ihtiyaç içinde. Pandemi olayı ve Türkiye’deki ekonomik zorluklar nedeniyle insanların eğlenmeye, rahatlamaya ihtiyacı var. Festivalimiz şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun."