28.Devrek Baston ve Kültür Festivali, 29 Mayıs-02 Haziren 2013 tarihleri arasında yapılacak.
29 Mayıs Çarşamba günü başlayacak olan festivalde, tiyatro, panel, kitap imza, şiir dinletileri, konserler, fotoğraf, baston ve resim sergileri ve sportif faaliyetlerin yanında yöreye özgü ürünlerin tanıtımı yapılacak.
Festival kortej yürüyüşüyle başlayacak ve Atatürk Anıtına çelenklerin konulmazsının ardından halk oyunları ve Şehir Bandosu’nun korseriyle devam edecek.
Festivalde, Yusuf Güney, Grup Renk Körü, Şendoğan Karadeli’nin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları; Zerrin Naci, Necdet Erkal, Pelin Çetin, Hamit Zuhat Alp’in birer konser verecek. Devrek Kültür Derneği Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları da birer müzik şöleni sunucaklar.
Festivalin Karma Resim Sergisi bölümünde Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar, Dilek Özmen ve Orhan Kurmalı’nın,  Yakma Resim Sergisi’nde ise Şaban Komşu, Cem Ecevit’in Fotoğraf Sergisi ve İbrahim Boz ve Devrek Belediyesi Ebru Grubunun da Hat ve Ebru Sergileri yer alacak.
Tayfun Türkili’nin “9 Canlı” adlı oyununu Timur Kılıç yönetiminde mahalli tiyatro sanatçıları da sahneye koyacak. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Sanat Kulübü ise Müjdat Gezen’in yazdığı,  Fedai Madan’ın yönettiği “Hamlet Efendi” adlı tiyatro eserini sahneleyecek.
Festivalde ayrıca “Sanat ve Toplum” konulu panel yer alacak. Paneli şair-yazar İbrahim Tığ yönetecek, Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar, Prof. Dr. Can Ceylan, Doç.Dr. Adem Kara ve Şair-Yazar Ö.Enver Bulut’ta konuşmacı olarak katılacaklar. Şiir Dinletisi ve imza gününe de şair ve yazarlar; Döndü Açıkgöz, Fatma Kılıç, Mithat Yaban, Mevlüt Kırnapçı, G.Taner Günsan, Şenel Gökçe, Erol Sarıal, Vedat Dinç ve Arslan Karahan katılacak.
Festivalde Devrek Türk Hava Kurumu Şubesi uçurma şenliği, gökyüzü feneri, yöresel ürünler yarışmaları, en iyi baston yarışması ve Türk Halk Müziği ses yarışması gibi bir çok etkinlikler yer alacak.
Devrekli Maratoncu Safder Kartoğlu’nun anısına bu yıl ikincisi düzenlenecek olan, “Safder Kartoğlu Yarı Maraton Koşusu” ve diğer sportif etkinliklerin yapılacağı festival Devrek kültür Derneği’nin “Neşet Ertaş Türküleri” konseriyle son bulacak.
Festivalde ayrıca Mili Piyango’nun 29 Mayıs çekilişi de Devrek’te yapılacak.