19.Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününde Hande Yener ve Bülent Ersoy konser verirken Sevgi Barış Dostluk Ödülünü alan Orhan Gencebay hayranlarının isteğini kıramayarak "Batsın Bu Dünya" şarkısını seslendirdi. Posbıyık, festivali emniyetten aldığı bilgilere göre 650 bin kişinin izlediğini söyledi.

Festival kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen konserde ilk olarak Hande Yener sahne aldı. Yaklaşık 1.5 saat boyunca eski ve yeni albümünden şarkılarını seslendiren Hande Yener'in ardından Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Ödülü Orhan Gencebay'a verildi. Kdz.Ereğli'ye ilk defa geldiğini belirten Gencebay, "Sevgi Barış Dostluk mesajları güzel mesajlar. Ben bu cennet ülkemin ber ferdiyim, insan olmaya çalışan birisiyim. Ben şuanda öncelikle ödülümü almaya geldim sahneye tam olarak çıkmamıştım fakat önümüzdeki zamanlarda inşallah sahne çalışmalarını gereği gibi yapacağız o zaman mutlaka tam anlamıyla bir konser vermek üzere buraya geleceğim. Çalışmalar yapıyorum beni gururlandıran bir çalışma yapıyoruz bitmek üzere. 30 Tane sanatçı arkadaşım kardeşim benim 30 tane eserimi kendi yorumları ile seslendiriyorlar. Harika bir çalışma oluyor, ülkemizde böyle bir çalışma yapılmadı" dedi. Hayranlarının isteği üzerine ünlü sanatçı Orhan Gencebay, "Batsın Bu Dünya" şarkısını seslendirdi.

Kdz.Ereğli Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Halil Posbıyık,"650 bin kişi bizi izliyor emniyetten aldığım rakamlara göre. Orhan Gencebay'ı Ereğli'de ağırlamaktan büyük mutluluk diyoruz" dedi.

Gencebay'ın ardından Bülent Ersoy sahne aldı. 650 bin kişinin konseri izlediğini belirten Ersoy, "650 bin kişi varmış sayın Başkanın ifade buyurdular. Sizler için akıttığım her damla helal olsun" sözleri ile konuştu. Sahne alan sanatçılara Posbıyık tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Festival havai fişek gösterileri ile sona erdi.