Kdz . Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’nin 3–4–5 Temmuz 2009 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Belediyenin basın bürosundan bu konuda yapılan açıklamada şu bilgi verildi:

 

“Festival Yürütme Kurulu ilk toplantısını Belediye Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Başkan Posbıyık, toplantıda yaptığı konuşmasında “Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durumu tüm halkımız çok iyi biliyor bu nedenle bu sene yapılacak olan festivalimizi mütevazi bir şekilde yapacağız. Benim prensiplerimin içerisinde; işçimizin memurumuzun maaşını ödemekte sıkıntı yaşarken, Belediye borç batağında iken, görkemli şaşalı bir festival yapmak yer almıyor. Bu nedenle kültürel ve sanatsal etkinliklerin ağırlıklı olacağı bir festival gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali Yürütme Kurulu Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Başkanlığı’nda Cevat Aydın, Turan Çınar, Hamdi Çakır, Sibel Kırmızı Yıldız, Hasan Pınarcık, Cumhur Nalcı, Özkan Özyağcı, Fehmi Karaaslan, ile Atike Önder ve İ.Etem Özdemir’den oluştu.

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Halil Posbıyık, 28 Mayıs 2009 Perşembe günü saat 18.00’de Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile AKM Nikah Salonu’nda festival toplantısı yapacaktır.”