Devrek’te bu sene Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali iptal edilerek yerine ise yaz şenlikleri yapılacağı bildirildi.
Devrek’te yaklaşık 20 yıldan bu yana düzenli olarak yapılan ve son birkaç yıldan bu yana çeşitli nedenlerle yapılamayan Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali’nin bu yıl da Yaz Şenlikleri’ne dönüştürüleceği bildirildi. Geçtiğimiz yıl tüm dünyayı saran ve bazı ülkelerde halen devam eden ekonomik kriz nedeniyle özellikle festivaller ülkesi olan Türkiye’de birçok etkinlikler birer birer iptal edilmeye başlanmış, Zonguldak’ın Devrek İlçesinde de Devrek Baston ve Kültür Festivali iptal edilmişti. Bu yıl festivalin yaz şenliği olarak yapılacağını belirten Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci,”Yaklaşık yirmi yılı aşkın icra ettiğimiz festivalimizi birçok il ve ilçelerde olduğu gibi çeşitli nedenlerden dolayı bizde festivali yapmama kararı aldık. Bunun sebebi ise festival maliyetlerinin çok yüksek olması. Ama biz belediye olarak vatandaşlarımızın çeşitli etkinliklerden mahrum kalmamaları için Yaz Şenlikleri çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.
Haziran ayında Devrek Belediyesi Şehir Bandosu, yerel gruplar ve Kültür Bakanlığı sanatçıları sürpriz programlar ve sanatçıların Devrek turu Temmuz ayında da devam edecek” dedi.