Erdemir ofis binası yanında bulunan çevre düzenlemesi ve son rütuşları balık restorant, Uluslararası Sevgi, Barış ve Dostluk Festivali'nde yurt içi ve dışından gelen folklör gruplarına 3 öğün verilecek alana dönüştürülecek.

750 Metrekare alan üzerine yapılan ve 500 metrekare kullanım alanı olan balıkçı lokantası ihaleye çıkmadan önce Ereğli Belediyesi'nin festivalde en büyük yüklerinden biri olan yemek sorununu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

Posbıyık, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve gazetecilerle alanda incelemelerde bulundu, hedeflenen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

FESTİVAL SONRASI İHALEYE ÇIKACAK

İhaleyi iyi bir işletmecinin almasını temenni ettiklerini anlatan Posbıyık, ihale öncesi ve sonrasına ilişkin şunları söyledi: "Bu sene festivale çok sayıda folklör grupları gelecek uzak yerlerden. Gelen misafirlerimize yemek yedirmek bizim için çok külfetli bir olay. O bakımdan burayı ihaleye vermeden festivalde inşallah seyyar bir mutfak haline getireceğiz. Alana yemek masaları yapılacak ekiplerimiz şuan için peyzaj çalışmalarını yürütüyor. Geniş bir mekan. Festivalde konuklarımıza burada 3 öğün yemek vereceğiz. Burası Ereğli'nin iyi bir işletmeci alırsa tabi parasının da çok olması lazım. Burayı döşemek, mobilyalarını almak kolay bir iş değil. İnşallah iyi bir işletmeci alır, bize kirayı düşük versin ama iyi bir işletmeci alsın. Burası Ereğli'nin yüz akı olacaktır. "