5-6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk,Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine Türkiye'nin farklı bölgelerinden de çok sayıda vatandaş katıldı. Gülşen, Volkan Konak, Hadise, Murat Boz, Koray Avcı ve Yıldız Tilbe'nin sahne aldığı festivalde ilçenin belirli noktalarında kültür, sanat ve spor ağırlıklı pek çok etkinliğe de imza atıldı.

ÇARŞI ESNAFI, OTOBÜSCÜ, SEYYAR İŞ YAPTI

Binlerce kişinin katıldığı festival etkinliklerinde halk otobüsleri nerede ise festival boyunca tıklım tıklım yolcu taşıdı. Taksiler 3 gün boyunca kontağı neredeyse kapatmadı yine özellikle çarşı içerisindeki lokantalar, kafeteryalar başta olmak üzere restorant ve seyyar satıcıların yüzü güldü. Oteller günler öncesinden rezervasyonlara kapandı.

İMAMOĞLU'NDA 100 BİNİ BULDU

İlçenin pek çok noktasında, "Festivale 1 milyon, 500 bin, enaz 400 bin kişi katıldı" söylentileri kulaktan kulağa yayılmaya başlandı. Peki 5-6-7 Temmuz tarihleri arasında ne kadar kişi katılmıştı resmi rakamlara göre festivale. Emniyet verilerine göre festivalin ilk akşamı yani Gülşen, Volkan Konak'ın sahne aldığı akşam ilçe merkezindeki kalabalık sayısı yaklaşık 65 bin civarında kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davetli olduğu, ilk ödülünü aldığı, Hadise ile Murat Boz'un sahneye çıktığı festivalin ikinci günü katılım oranı 100 bini buldu. Festivalin son günü ise Koray Avcı ve Yıldız Tilbe sahne aldı. Yine emniyetin verilerine göre o gün katılımcı sayısı 70 bin olarak kayıtlara geçti. Toplam 3 günde festivale katılımın 235 bin civarında olduğu da resmi kayıtlara geçti.

İLÇE PROTOKOLÜNE ÖZEL YER

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da festival etkinliklerinin açılışından kapanışına kadar yer aldı. Festivalin açılış programında konuşan Kaymakam Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın başarısına vurgu yaparak iyi bir kadro oluşturduğunu belirtmişti. Vali, İl Emniyet Müdürü, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanının da katıldığı festival korteji renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Posbıyık, ilçe merkezinde bulunan Garanti Bankası'nın en üst katını ise ilçe protokolü için özel izleme alanı oluşturdu. Protokol için ikramlar da yapılırken Posbıyık'ın, sahneye tüm çıkanları selamlamak için yaptığı, "telefonların ışıklarını lütfen yakar mısınız?" çağrısına bu bölümden de tam destek geldi.

TEMİZLİK İŞLERİ PIRIL PIRIL YAPTI

Onbinlerce kişinin katıldığı etkinliklerin ardından sahneye bu kez festivalin gizli kahramanları çıktı. Temizlik işleri ekipleri oluşan yoğun kirliliği temizlemeyebilmek için oldukça hummalı bir çalışma içerisine girdi. Her noktada sürdürülen temizlik çalışmaları kısa sürede sonuçlandırıldı.