Kdz. Ereğli'de yapılan festivaller ve sahil yolunun kapatıldığı etkinliklerde ulaşım Orta Camisi üzerinden verilerek, araç sahipleri stresin ortasında bırakılmaya devam ediliyor.

Trafik denen çağın illetine çözüm bulmak ile yükümlü olanların çözüm yerine yeni sorunlar yaratarak etkin ve yetkin olmaya devam ettiği Kdz. Ereğli'de, geçiş üstünlüğüne sahip araçlarla araç sahiplerinin çektiği sıkıntıyı fark etmeyen veya umursamayan bu anlayış kendini bir kez daha festivalde gösterdi.
Kdz. Ereğli'deki festivalde yine her zaman olduğu gibi sahil yolu iki şeritli olarak tamamen trafiğe kapatıldı Saat 17.00 sıralarında    sahil yolu kapatılırken, terminal yolundan çarşı istikametine gelen araçlara emniyet önünden yön veren herhangi bir işaret yine konulmadı ve terminal arkasındaki trafik çok yönlü kilitlendi. Terminal trafiğine inince yolun kapatıldığını gören araçlar, kavşaktan yeniden ters istikamete dönerek  Un Pazarı yönünden ulaşacakları yön için kilitlenen trafikte stres içine itildiler. Orta Camisi yönündeki tek yönlü iken bile geçit vermez olan trafiğin iki yönlü biçimde ulaşıma açılmasının keşmekeşinde boğulan araç sahipleri, trafik işkencesi ile yine karşı karşıya bırakıldılar. Bu arada terminal arkasındaki trafik içinde anlık bir duruşla dörtlü ikazlarını yakıp araç başından ayrılanlar da birkaç dakika sonra araçlarının çekicilerle ortadan yok olduğunu görünce şok oldular. Festivalde trafik kilitlendi, araç sahipleri çile çekti ama çekiciler yine işbaşında olmanın fırsatını iyi kullandı.