Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerince Zonguldak, İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Düzce ve Konya'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların arasında bulunan Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üstteğmen Bekir K'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından şüpheli, adliyeye götürüldü. 

Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üstteğmen Bekir K., tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 24-25 Ekim tarihlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerince Zonguldak, İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Düzce ve Konya'da belirlenen adreslere operasyon düzenlenmiş, 2'si muvazzaf asker olmak üzere 17 kişi "terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yakalanmıştı. 
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlara ve dokümanlara el konulmuş, operasyon kapsamında da 3 kişinin arandığı bildirilmişti.

Operasyon kapsamında dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 4'ü de adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.