Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan iki davada 10'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla açılan davaların duruşmalarına sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu S.Ş, savunmasında bu suçlamalar nedeniyle mağdur olduğunu öne sürerek, "Yaklaşık 10 aydır tutukluyum. Terör örgütüyle hiçbir bağlantım olmadı. Örgütün kapatılan bankasına para yatırmadım. 'ByLock' kullanmadım. Mağdurum. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Tanık Ahmet K. ise kaloriferini yaktığı apartmanda açılan dikiş nakış kursuna haftada bir 8-10 kişilik grubun geldiğini anlattı.

Sanıklardan S.Ş. hariç diğerlerini tanıdığını belirten Ahmet K, "Toplantı yapıldığına tanık olmadım. Beni birkaç kez çağırdılar ancak gitmedim. Ne yaptıklarını bilmiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu 10 sanıktan 9'unun tahliyesine, birinin tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 (AA)