Çaycuma'da 15 kişinin ölümüne sebep olan köprü faciasının ardından kapanan Zonguldak Fevkani Köprüsü yeniden trafiğe açıldı.

Çaycuma'da 15 kişinin ölümü ile sonuçlanan köprü faciasının ardından yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Zonguldak kent merkezindeki köprü trafiğe kapatılmıştı. İki ayı aşkın süredir trafiğe kapalı bulunan Fevkani Köprüsü'nde Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden yetkili ve uzman kişilerce inceleme yapılmış, sağlamlığı ile ilgili rapor hazırlanmıştı. Raporda 3-3.5 ton ağırlığına kadar araçların köprüyü kullanabileceği belirtilmesi üzerine Zonguldak Belediyesi tarafından köprünün açılması çalışmasına başlanıldı. Kararın ardından gerekli prosedür yerine getirilip bir an önce açılmasını planladıklarını belirten Akdemir, şöyle konuştu: Köprü inceletme fırsatını yakalamıştık. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ndeki yetkili ve uzman arkadaşların görüşünü aldık. Sadece Çaycuma'da değil, Samsun, Sinop gibi illerde son dönemlerde meydana gelen hadiseler bizi tedirgin etmişti. Halkımız da biz de sıkıntı yaşamayalım diye köprüyü geçici olarak trafiğe kapattık. Gelen raporlar doğrultusunda hafif tonajlı araçlara açıldı. Ağır tonajlı araçların geçişine asla izin verilmemek kaydıyla bir rapor hazırlandı. Bu rapor doğrultusunda değerlendirmeye alacağız. Halkımıza Çaydamar Mahallesi-Merkez bağlantısını sağlamaya çalışacağız. Raporun içeriğinde araçların 3.5 tona kadar hafif tonajlı araçlar seyir edebilecekler
Köprünün ömrü ile ilgili raporun daha sonra açıklanacağını belirten Başkan Akdemir, şunları söyledi: Köprünün kalan ömrü daha sonra netleşecek. Köprüde, tamirat yapılması gerekiyor. Onun için de gelecekler. Bu durumun incelemesi de pek kolay ve kısa olmayacak. Tam detaylı ve uzun bir inceleme süreci olacak. Ne kadar kullanılabileceği belli olacak. Hiç tadilat, tamirat yapılmamış. Bunun da yapılması gerektiğini söylüyorlar. Halkımız için biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in ilgili kurum müdürleri ile birlikte incelediği köprü, itfaiye ve temizlik işçileri tarafından temizlendi. Konulan barikatların kaldırılmaya, tabelaların değiştirilmeye başlandığı köprünün yeniden hizmete girmesi için İl Trafik Komisyonu'nun kararı bekleniyor. Kararın ardından başlayacak resmi işlemler emniyet ve zabıtaların gerekli güvenlik tedbirlerini alması ile son bulacak. Köprünün mesai bitimine kadar tamamen hafif tonajlı araç trafiğine açılması planlanıyor.