Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, 81 ilde adım adım örerek oluşturduğu tüm şehirleri birleştiren 158 bin 660 kilometrelik fiber altyapısını geliştirmeye devam ediyor. Evlere ve binalara kadar ulaştırılan fiber ağı ile 16 bin 300 haneyi fiber kapsamına alan Türk Telekom, fiber hizmetini Zonguldaklıların hizmetine sunarak Zonguldaklıları fiber hızıyla tanıştırıyor.

Türkiye'nin 81 ilinde aynı anda fiber internet dönüşümünü gerçekleştiren Türk Telekom, fiber internet teknolojisini Zonguldaklıların beğenisine sunuyor. Gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye'yi fiber ağlarla ören Türk Telekom, Zonguldak'ta 16 bin 300 haneyi fiber kapsamına alarak Zonguldaklıları fiber hızına taşıdı. Veri iletişiminde teknolojinin geldiği son nokta olan fiber hizmetini Zonguldak'ın tüm bölgelerinde evlere ve binalara kadar götürecek olan Türk Telekom Zonguldak'ın tamamında fiber internet ile iletişim kalitesini artırmayı hedefliyor.

Türk Telekom Zonguldak İl Müdürü Sami Kocar, yaptığı açıklamada, Altyapı konusundaki uzmanlığımız ve yatırımlarımızla Türkiye'nin 81 ilinde aynı anda gerçekleştirdiğimiz fiber dönüşümü tüm hızıyla devam ediyor. Türk Telekom fiber ordusu, tüm Türkiye'de saatte 9 kilometre fiber döşeyerek bin 500 haneyi fiber kapsamına alıyor. Çalışmalarımız kapsamında Zonguldak ilimizde şimdiye kadar 16 bin 300 haneyi fiber internet kapsamına alarak, Zonguldaklıları fiber internet hızıyla tanıştırmanın sevincini yaşıyoruz. Zonguldak ilimize yatırımda hız kesmeyeceğiz ve altyapı çalışmalarımızı sürdürerek 'Fiberkent' dönüşümünü en kısa sürede tamamlayacağız dedi.