Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ağaç dikim şenliği düzenlendi.
BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencileri Sevcan Yazıcı, Dilek Satık, Ezgi Özkan, Kübra Top, Deniz Ertem, Aysun Işık ve Ceyda Kaya tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ağaç dikim şenliği düzenlendi. Kdz. Ereğli Bayat Köyü mevkisinde gerçekleştirilen ağaç dikim şenliğinde 120 ğaça fidanı dikildi.  Ağaç dikim öncesinde ise Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından ağaçların nasıl dikileceği neler yapılması gerektiğine yönelik bilgiler verildi. 
Proje ile ilgili bilgiler veren BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencisi Sevcan Yazıcı, proje ile amaçlarının doğanın güzelleşmesinde ağaçların önemli bir yeri olduğunu benimsetmek ve birliktelik halinde çevreyi güzelleştirmeye katkıda bulunmak olduğunu söyledi. 
Yaklaşık 120 adet ağaç fidanını toprakla buluşturduklarını belirten Yazıcı, “BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencileri olarak Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ağaç dikim şenliği düzenledik.  Proje öncesinde Kdz Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ile irtibat haline geçerek yer ve fidan yönünden destek sağladık. 2.aşama da ise gelen misafirlerimize bir eğlence ortamı oluşturmak için esnafımızdan destek aldık.  Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra Bayat Köyü mevkisindeki belirlenen alana geldik.  Ağaç dikimine geçilmeden önce Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaç nasıl dikilir neler yapılması gerekir gibi adımlar anlatıldıktan sonra yaklaşık 80 öğrenci ve Fakülte hocalarımızla birlikte 120 ağaç fidanını toprakla buluşturduk.  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Ormansız bir yurt, vatan değildir’,’Yeşil görmeyen gözler, renk zevkinden yoksundur’, ‘Burasını öyle bir ağaçlandırın ki, kör bir insan dahi yeşillikler arasında olduğunu anlasın’ bizde bu proje ile doğanın güzelleşmesinde ağaçların önemli bir yeri olduğunu benimsetmek ve birliktelik halinde çevreyi güzelleştirmeye katkıda bulunmayı istedik.  Bu konuda BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak duyarlı olacağız. Bizleri yalnız bırakmayan, maddi ve manevi destek sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.