Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları kapsamında “Kardeş Sınıf” projesi kapsamında birbirlerine mektup yazarak tanışan ilkokul öğrencilerini fidan dikiminde bir araya getirdi.
BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri Pelin Bayramoğlu, Kübra Peksak, Gizem Çelik, Gizem Aşurgan, İnci Demir, İmran Türkmen,  ve Şerife Hereceoğlu Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları kapsamında “Kardeş Sınıf” projesi kapsamında birbirlerine mektup yazarak tanışan ilkokul öğrencilerini fidan dikiminde bir araya getirdi.
BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3.sınıf öğrencilerinden Pelin Bayramoğlu, ‘Kardeş Sınıf’ projesinin sevginin en temelden saf duygularla pekiştirilmesi için düzenlenen bir proje olduğunu belirerek, “ Kimi zaman bir mektupla başlar kardeşlik, içinde minik kalpler taşıyan çocuklarla, Sonsuzluğa taşınmak istenen bir kardeşlik projesi. Öncelikle biri Kepez İzmirlioğlu biri Mehmet Akif Ersoy İlkokulu olmak üzere iki okuldan 4.sınıf’a denk 2 sınıf seçildi. 
Birbirlerini tanımak adına hayallerini ve duygularını içeren mektuplar yazdılar. Sonrasında mektup arkadaşları ile Cesur adlı filmi Kepez İzmirlioğlu İlkokulunda çok amaçlı salonda izlendi. Ardından Kestaneci Mahallesi mevkiinde sevgilerini sonsuzlaştırmak adına fidan dikimi gerçekleştirildi.Projemizi  Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi 3.sınıf 2.öğretim Sınıf Öğretmenliği öğrencileri  Kübra Peksak,Gizem Çelik, Gizem Aşurgan,İnci Demir, İmran Türkmen ve  Şerife Hereceoğlu ve Proje Sorumlusu Yrd.Doç. Soner Yavuz yönetiminde gerçekleştirdik. Bu proje sürecinde öğrencilerle beraber olmaktan oldukça keyif aldık. Bu durum bize daha mesleğe başlamadan çok büyük bir tecrübe oldu. Öğrencilerle bu çok yönlü çalışmayı tamamlamak, onların sosyal yönlerini geliştirmek adına oldukça faydalı oldu bizde bu sürece dahil olmaktan gurur duyduk” dedi.