Çevre ve Orman Bakanlığı ve Zonguldak Valiliği tarafından, talep eden okullara yönelik, 'fidanınız sizinle büyüsün' kampanyası başlatıldı.

Zonguldak İl Çevre Orman Müdürlüğü ile Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen kampanya Ereğli ve Alaplı ilçelerinde gerçekleştirilen tohum da ğıtımı ile start aldı. Düzenlenen törenle Kdz. Ereğli ilçesinde 554, Alaplı ilçesinde 420 olmak üzere toplam 974 öğrenciye ceviz, kestane, fıstık çamı tohumları dağıtıldı. Zonguldak İl çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, kampanya çerçevesinde Merkez ilçe ile Devrek, Çaycuma ve Gökçebey ilçelerindeki okullarda t ohum ekimine 2010 yılında ise başlanacağını ifade etti.

Toprak ve ekilecek poşetin kurum tarafından okul ve öğren cilere teslim edildiğini anlatan Nazmiye Uzun, "Bu tohumların fidan haline dönüştürülmesi için gerekli önerilerimizi de okullara ve öğrencilere iletiyoruz. Sonra da uygulamanın kontrol ve denetimini gerçekleştiriyoruz. Tohumlar fidan haline dönüştürüldükten sonra yine bizim gözetimimizde fidanların dikimini sağlayacağız. Amacımız, gençleri ve öğrencilere uygulamalı olarak, orman, doğa ve ağaç sevgisi aşılamak ve bu sevgiyi geliştirmektir. Okul ve öğrencilerin ilgisi de ne kadar güzel bir proje başlattığımızın göstergesidir" dedi.
"Fidanınız sizinle büyüsün" projenin start aldığı dönemlerde Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ağaçlandırma seferberliği kapsamında ise '1.5 milyon bebek, fidanı ile büyüsün' sloganıyla ayrı bir kampanyanın da başladığını kaydetti. İki kapmanın birbirinden olduğunu hatırlatan Uzun, kampanyalardan birinde hedef kitlesi olan öğrencilere tohum dağıtıldığını diğerinde ise her doğan bebek için açıklanan hesap numaralarına para yatırıldığını söyledi. Uzun bu kampanyaların yanı sıra "1 SMS-1 Fidan" projesinin de sürdürüldüğünü ifade etti.