TV8’de yayımlanan  “O Ses  çocuk” programında Kdz. Ereğli’yi temsil eden  Kayabaşı Alemdar Ortaokulu 8 sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Evin Bal, bu hafta yapılan elemeyi de geçti. Yayımlanmayan programda ‘Fidayda’ türküsünü seslendiren Evin Bal, önümüzdeki hafta ise ‘Meni Attın  Ay Gız’  ile finali zorlayacak.

Yarışmanın ilk bölümünde ‘Şiire Gazele’ türküsüyle beğeni kazanıp,  jüri üyelerinden Kdz. Ereğlili Murat Boz’u seçip Boz’un  takımına dahil olan Evin Bal, ikinci aşamayı da başarıyla geçerek finale doğru koşuyor. Kdz. Ereğli Turkuaz Kültür ve Sanat Topluluğu’nun en küçük solisti Evin Bal’ın finale çıkması ve  finalde de yarışacak olması büyük heyecan yarattı. Evin Bal’ın elde ettiği başarı; Kdz.Ereğli Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği’nde büyük sevinçle karşılandı. Dernek adına Zonguldak Barosu Kdz. Ereğli Temsilcisi Tayyar Kartal, Evin Bal’a başarı dilerken kendisine ‘adaleti temsil eden minyatür bir kız heykeli’ armağan etti.

Evin Bal’ın hocası Cihangir Bilgin, küçük solistlerinin finale çıkacağı ve finalde de birinciliğe uzanacağına olan inancını  ifade ederken “türkü dünyası çok güçlü bir ses ve yorum kazandı”  sözleriyle konuştu.  (Haber Merkezi)

 

https://www.facebook.com/video.php?v=10152760549764516&set=o.176782629032266&type=2&theater