Kdz.Ereğli'de ev hanımları tarafından hazırlanan 'Osmanlı Çilekli Pasta Yarışması' ilgi gördü.

 

JÜRİNİN BEĞENİSİNE SUNULDU

Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliği etkinlikleri kapsamında Osmanlı çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği organizasyonunda ev hanımları tarafından yapılan Osmanlı çilekli pastalar jürinin beğenisine sunuldu.

 


EN ÖNEMLİ DEĞER ÇİLEK

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, amfi tiyatroda düzenlenen yarışma öncesi yaptığı açıklamada yurt içi ve dışından talep gören Osmanlı çileğini ilçede yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. İlçenin en önemli değeri olarak Osmanlı çileğini kabul ettiklerini anlatan Uysal, "Yeteri kadar önemsenmediğini, yeteri kadar hatırlatılmadığını yeteri kadar da çalışılmadığını üzüntü ile gördük. Göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı hızlandırdık. Bir tek Osmanlı çileği ilçemizde olmakta. Aroması, kokusu ve sağlığa kattığı değerlerle son derece önemli bir ürün. Artık adım adım değil koşarak gitmemiz lazım. Kaybettiğimiz gün, ay ve yılları kazanmamız lazım. Bizler samimiyiz. Osmanlı çileğinin üretiminin artması, hakettiği noktalara gelmesi için, destek vermeye dün olduğu gibi bugünde yarın da hazır olacağımızı bilmenizi isterim" dedi.

 


"TONLARCA YETİŞTİRMEK HEDEFİNDEYİZ"

Dernek Başkanı Şaban Çetinkaya da konuşmasında Osmanlı çileğinin üretimini her yıl bir adım daha ileriye götürebilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: "Bu yarışmadaki amacımız Ereğlimizin meşhur Osmanlı çileğinin kullanım alanlarından biri de pastacılık sektörüdür. Bu sektörü geliştirme adına bölgemizdeki halkımızı bu işin içine katmak için mutfakta yapılan pastaları yarıştırmaya karar verdik. Osmanlı çileğini bölgede hakettiği noktaya ulaştırarak önümüzdeki yıllarda tonlarca yetiştirmek hedefindeyiz"

 

PASTALAR İLGİ GÖRDÜ

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli jüri üyeleri, sunum, tat, görünüm olarak pastaları değerlendirdi.  Çeşitli figürler ile süslenen pastalar hem jürinin hem de yarışmayı izlemeye gelenlerin ilgisini çekti.  Dereceye girenler 21 Mayıs'ta gerçekleştirilecek etkinlikte açıklanacak ve altın ile ödüllendirilecek.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)