Zonguldak'ta, elektrik şirketi ile bir kişi arasında yaşanan olay Karadeniz fıkralarını aratmadı. Zonguldak'ta, özel bir şirket tarafından elektrik direklerinin yenilenmesi nedeniyle Murat Barutçu'nun evinin önündeki direğin yeri iki metre değişince, şirket çalışanları ek yapılan kablonun parasını istediler.

İddiaya göre, yaklaşık 1-2 ay önce özel bir şirket tarafından Çaydamar Mahallesi Fehmi Acar Sokak'ta bulunan elektrik direkleri yenilenmeye başlandı. Şirket yetkilileri, Murat Barutçu'nun evinin önünde bulunan eski direği yerinden çıkaramayınca, eski direğin iki metre karşısına yeni bir direk dikti. Şirket çalışanları dün Fehmi Acar Sokağa giderek, Murat Barutçu'nun evinin önüne konulan yeni direğe hat çekmek istedi. Ancak, eski direk ile yeni direk arasında iki metre olması nedeniyle eski elektrik
kablosu yeni direğe yetişmedi. Bunun üzerine şirket yetkilileri, Murat Barutçu'nun kapısını çaldı. Murat Barutçu'nun şehir dışında olması nedeniyle şirket yetkilileri, Barutçu'nun oğlu 14 yaşındaki Alperen Barutçu'ya eski elektrik kablosunun yeni direğe yetişmediğini söyleyerek, araya konulacak ek kablonun parasını istediler. Alperen Barutçu babasının evde olmaması nedeniyle babasını cep telefonundan arayarak durumu anlattı. Murat Barutçu, olayı öğrenince bir an şaşkınlık geçirdiğini söyledi. Şirket
yetkilileri ile konuştuğunu kendisinin neden para ödediğini anlamadığını belirten Barutçu, en sonunda şirket çalışanlarına parayı mahalle bakkalına bırakacağını söyledi.

EK KABLO PARASI İSTEDİLER

Önceki gün öğle saatlerinde yaşanan olayın ardından şirketin müşteri hizmetlerini aradığını belirten Barutçu, olayı anlattığını şirket yetkililerinin bunun olmayacağını kendilerine döneceğini belirttiğini söyledi. Daha sonra kendisine kimsenin dönmediğini belirten Barutçu, 2 metre ek kablo takıldığını belirterek, takılan kablonun 5-6 metre gibi gösterilerek 35 TL istendiğini anlattı.
Şirketin takması gereken kablonun parasının kendisinden istenmesinin bir anlamının olmadığını belirten Barutçu, şöyle konuştu: "Burada bir iki aydır elektrik direklerini yenileme işleri var. Eski direği sökemedikleri için karşısına yenisini diktiler, hatta biz 'Evin bahçesine de dikebilirsiniz' dedik, 'Orası olmuyor' dediler. Öğleden sonra çocuk aradı, 'Baba kablo yetmiyormuş, yetmediği için araya eklenecek kablonun parasını istiyorlar' dedi. Bende 'Nasıl yani kablo yetmiyorsa elektrik mi vermeyecekler?' dedim. Parayı isteyen şahıslarla görüştüm, 'Şehir dışındayım hemen gelemiyorum, siz bağlayın olmazsa evin karşısındaki markete bırakırım, oradan alırsınız' dedim öyle anlaştık elektriği bağlattım. Ben bunların arıza merkezini aradım, böyle bir şey var mı diye."

Telefona çıkan müşteri temsilcisinin böyle bir şeyin olmadığını söylediğini belirten Barutçu, sözlerine şöyle devam etti: "Bana döneceklerini söylediler ama hâla dönmediler. Bize ek kablo 5 metre falan dendi ama iki metrelik bir kablo var. Vatandaş eğer evde yoksa, evde parayı verecek kimse yoksa ya da durumu yoksa bu elektriği bu firma bağlamayacak mı? Buraya gelenlere kimin yaptığını sordum bu yenileme işini onlar bilmediklerini söyledi. Elektrik kablolarını koparmışlar, kablolar etrafta duruyor. Bir yetkilinin telefonuna ulaştım kaç kez aradım ama açan olmadı. Direği koyalı bir ay oluyor ama iki aydır falan uğraşıyorlar burada. Şu an zaten mahallenin elektriği yok, ayda iki üç sefer elektrik kesiliyor çalışma yapılıyor diye. Yenilensin, onarılsın güzel ama bu kablo olayı biraz tuhaf geldi. Herhalde mahalleden birkaç kişiden de istenmiş. Parayı ben markete bıraktım ama alındımı alınmadı mı bilmiyorum. Telefonda bize 'kabloyu getirin biz bağlayalım' bile dediler."