Obezite sorunu yaşayan 43 yaşındaki Müzeyyen Özat, fil ayağı hastalığına da yakalanınca sonucu 200 kiloya ulaştı. Hareket edemeyen Özat, sağlık görevlileri ve yakınlarının yardımıyla güçlükle yataktan alınarak ambulansa taşındı.

 

Çaycuma’ya bağlı Coburlar köyünde oturan 43 yaşındaki Müzeyyen Özat, 20 yıldır aşırı kiloları ile uğraşıyordu. Obezite sorunu nedeniyle zamanla köyüne mahkum olan Özat, 5 yıl önce fil ayağı diye bilinen ve sivrisineklerle bulaşan bir hastalığa yakalandı. Ayakları sürekli şişen Özat, son altı aydır yürüyememeye başladı. Ayaklarının ağırlığı ile kilosu 200 kiloyu bulan Müzeyyen Özat bir ay önce Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
Hastaneye Raif Özat ile birlikte kendisinin götürdüğünü belirten enişte Fahrettin Turhan, şöyle konuştu: "Hastamıza göz ucuyla baktılar. Birkaç soru sordular. 'Geç kalınmış' dediler. Hiç ilgilenmediler. Hatta hastamız, normal araçla taşınamadığı için ambulans istedik. Ambulans için para bile istediler. Hastanenin önünde bıraktılar bizi. Belediye ile görüşüp belediyenin ambulansı ile geri dönebildik."
Yengesi Müzeyyen Özat'ın ağırlığının 200 kiloya yaklaştığını anlatan Raif Özat ise, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürlüğü ile irtibat kurdu. Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan'ın talimatı ile 112 Şube Müdürü Barış Fidan ve 112 ambulansı köye giderek Özat'ın durumunu yerinde inceledi. 5 sağlık görevlisi ve yakınlarının da yardımıyla güçlükle vakumlu sedyeye yatırılan Müzeyyen Özat, evin dar kapılarından yine güçlükle çıkarılarak ambulansa taşındı. 112 Acil Servis ambulansı ile Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özat, buradan tedavisi için Düzce Üniversitesi Endoktrinoloji Anabilim Dalı'na sevk edildi.