Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında Ereğli’ye gelen Filistin'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohammed Nabeel Alsarraj, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti.


Türk halkının her zaman sıcak ilgisi ile karşılaştıklarını belirten Mohammed Nabeel Alsarraj, “Bu ilgi ve alakadan ötürü çok büyük mutluluk duyduk”” dedi.

 

UYSAL’A FİLİSTİN DEVLET BAŞKANINDAN ROZET

Alsarraj, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a engellilere sağladığı desteklerden ötürü gönderdiği üzerinde Kudüs’ü simgeleyen işaretlerin bulunduğu rozeti takdim etti.

“Filistin Devlet Başkanımızın özel hediyeleridir. Bu güzel ve özel günleri yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz” sözleri ile konuşan Maslahatgüzarı Mohammed Nabeel Alsarraj, Ereğli Belediyesi ile Filistin’de bir belediyeyi kardeş yapmak istediklerini ifade ederek, “Ereğli ile Filistin’de bir
kardeş belediye olması yönünde anlaşmalar sağlayalım. Kardeş belediyeciliği yapalım. Sizleri Filistin’de ağırlamak istiyoruz” dedi.




6. Filistin Kültür Haftasını Türkiye’de 4 yerde kutlamak istediklerini belirten Alsarraj, “İnşallah Ankara, Eskişehir, İstanbul’un ardından Ereğli’de de bu etkinlikleri yapacağız” sözleri ile konuştu.


Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Filistin Devlet Başkanı Abbas’a desteğinden dolayı teşekkür etti, Ereğli Belediyesi’nin Filistin’de bir belediye ile kardeş olabilmesi için gerekli girişimleri başlattığını söyledi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay gün boyu Alsarraj ile yakından ilgilendi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaşt)