Kendisini bakanlık müfettişi olarak tanıtan Ö. K. isimli kadın Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek tüm okul müdürlerini toplamalarını emretti. Müfettişin emrini uygulayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürlerini Kdz. Ereğli Lisesi'nde toplayıp müfettiş ile tanıştırdı.

Okul müdürlerine emirler yağdıran müfettişin sahte olduğu ise Ankara'dan gönderilen iki müfettişin işbaşı yapması ile ortaya çıktı. Bakanlık, görevlendirdiği müfettişlerin isimlerini İlçe Milli Eğitime bildirince, kendini müfettiş olarak tanıtan kişi ile ilgili kuşkular doğdu. Kandırıldıklarını anlayan şube yöneticileri üç aydan bu yana kendini müfettiş olarak tanıtan ve ilçede bir çok düzenlemeler yapan kişiyle ilgili yasal yollara başvurdular.

Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda restorasyon çalışmaları başlatan ve okulu baştan sona yenileyen sahte müfettişi Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına bildirerek suç duyurusunda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçe yöneticileri, olayların nasıl sonuçlanacağını bilemediklerini ifade ettiler.

Kdz. Ereğli'de öyle ilginç ve çarpıcı bir olay yaşandı ki, Cevat Fehmi Başkut'un ünlü eseri 'Buzlar Çözülmeden'i akıllara getirdi. Film olarak ilk kez çevrildiğinde Fikret Hakan'ın başrol oynadı. Eser, ikinci kez filme çekildiğinde başrolde Kemal Sunal vardı. Bir grup idarecinin (kaymakam, yüzbaşı, doktor, hakim vb.) kasabaya giden yolların kapalı oluşundan dolayı sığındıkları akıl hastanesinde rehin alınmasıyla başlayan filmde resmi görevlilerin yerine geçen akıl hastaları bir kasabayı yönetirler.

Kdz. Ereğli'deki olay da ise 27 yaşındaki Ö.K isimli kadın Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek kendini bakanlık müfettişi olarak tanıtarak bir dizi emirler vermeye başlar. Nihayetinde tüm okul müdürlerinin toplantıya çağrılmasını isteyen müfettiş kadının emri yerine getirilerek Kdz. Lisesi'nde okul müdürleri ile toplantı yapılır. Haziran ayında gerçekleşen bu toplantıda kadın müfettiş bir çok emirler verir, yönetmelikleri hatırlatır. Ve bu okullar arasından bir tanesinin seçilerek okulun restore edileceğini de müjdeler. Müfettiş kadının yaptığı araştırma sonucunda da Turgut Reis İlköğretim Okulu üzerinde seçim yapılır ve hemen restorasyona başlanılır. Okul tepeden tırnağa yenilenirken, okul yöneticileri de kendi okullarının seçilmesinden duydukları mutluluğu kadın müfettişe sıkça anlatırlar. Ancak gel zaman git zaman, Bakanlıktan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen bir yazıda iki müfettişin adı verilerek görevlendirildikleri bildirilir. Bu yazı üzerine, daha önce kendini müfettiş olarak tanıtan ve ilçede yaklaşık 3 aydır bir çok karara imza atan kadının durumu gelen müfettişlere anlatılır. Bakanlığın  resmi yazıyla görevlendirildiğini bildirdiği müfettişler, kadın müfettişi çağırarak 'siz kimsiniz?' diye hesap sorunca gerçek ortaya çıkar.

Bakanlığın kendini müfettiş olarak tanıtan kadını görevlendirmediği ortaya çıkınca ilçe milli eğitim müdürlüğünün yöneticileri soluğu savcılıkta aldılar. Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak  sahte kadın müfettişten şikayetçi olan ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri girdikleri büyük sorumluluğun nasıl sonuçlanacağını bilemezler iken, olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.
Öte yandan ilçe milli eğitim ile okul yöneticilerini şimdi kara kara düşündüren ise yapılan onca masraf. Bu masrafların nasıl ödeneceğini/ödendiğini bilemeyen yetkililer filmleri aratmayacak bir olayın kahramanı olmaktan dolayı savcılık soruşturmasının sonucunu bekliyorlar.

Bu arada, müfettişlik olayının ortaya çıkmasının ardından Ö.K isimli kadının, merkezi  İstanbul'da olan çok ünlü bir inşaat firmasının adını kullanarak sponsoru açıkladığı, ayrıca ilçeye büyük bir spor salonu yapmaya da hazır olduğunu  milli eğitim müdürlüğü yetkililerine bildirdiği de öğrenildi. Adı geçen inşaat firmasına başvuran muhabirlerimize,  adı geçen kadının o kurum ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı açıklandı.