Zonguldak Sergi Odası'nın düzenlemesini yapacağı Filyos Buluşmaları 2011, 22 Ekim 2011 Cumartesi günü başlayacak. Türkiye'den Almanya'ya Göçün 50'inci Yılı nedeniyle buluşmaların ana teması ise, bu yıl Göç konusuna ayrıldı.
Etkinliklerin film gösterileri bölümünde; Ben Annemin Kızıyım-Seyhan Derin, Bozhöyük Köy Göç Sıla-Eren Bozbaş, Made in Europe-İnan Temelkuran, Göçerler, Göçürenler-Gabor Csupo, İnsed Job-Charles Ferguson filmleri yer alacak.  Bu bölümde ayrıca, anne ve babası Filyos'dan Almanya'ya ilk göç edenler arasında yer alan Yönetmen Fatih Akın'ın Soul Kitchen, Temmuz'da, Kısa ve Acısız filmleri  de gösterilecek.Filyoslu fotoğrafçı Ejder Koçak, Dikeni Kırık Bir Gül: Filyos fotoğraf gösterisini sunarken, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi Fotoğraf Kulübü Filyos'ta 5 Saat sergisini açacak. Göç, ekoloji, postmodernizm, küreselleşme, kapitalizm ve kentleşme konulu kitaplar masa üstüne sergilenmeye çıkarken, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden oluşan Çizme Akademik Resim Kursu eğitmenleri Filyos'ta çocuklarla atölye çalışması yapacak. Etkinliklerin sonunda, Zonguldak'tan trenle yapılacak yolculuk sonrası Filyos'un tarihi, doğası ve kültürünün paylaşılacağı herkese açık gezi gerçekleşecek.
30 Ekim 2011 Pazar günü tamamlanacak buluşmadaki sergi ve gösteriler, Sergi Odası'nda yapılacak.Etkinliklere giriş ise ücretsiz olacak.