1 Mayıs İşçi Bayramı Köprü faciasının yaşandığı Çaycuma'da buruk kutlandı. Ak Parti ve CHP'lilerin de katıldığı kutlamalarda, köprü faciasında hayatını kaybeden 15 kişi anısına Filyos Irmağı'na karanfil bırakıldı.
1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü, 6 Nisan Cuma günü ilçede meydana gelen köprü faciası nedeniyle buruk kutlandı. 1 Mayıs kutlamaları için CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, AK Parti ilçe Başkanı Bünyamin Bostancı, sivil toplum örgüt üyeleri, KESK'e bağlı sendikalar ve kayıp yakınları, Çaycuma Belediyesi Düğün Salonu önünde toplandılar. KESK'e bağlı sendikalar adına konuşma yapan İsmet Akyol, ilçedeki facia nedeniyle kapsamlı bir kutlama yapılmadığını ifade etti. Akyol, Çaycuma'da 1 Mayıs'ı buruk kutluyoruz. Çünkü 6 Nisan 2012 tarihinde Çaycuma Köprüsü'nün yıkılması sonucunda 15 yurttaşımız Filyos Irmağı'nda yaşamını yitirdi. 15 yurttaşımızı saygı ve sevgiyle anıyor; ailelerine, akrabalarına ve tüm Çaycuma halkına bir kez daha başsağlığı diliyoruz dedi.
Konuşmalardan sonra kutlamalara katılanlar, kayıp yakınları ile birlikte, çöken köprünün yanında bulunan ve ikizi olarak adlandırılan yeni köprü üzerine çıkarak, köprü faciasında hayatını kaybeden vatandaşların anısına Filyos Irmağı'na karanfil bıraktı.