Antik Tienon Kenti'nin üzerine kurulu tatil beldemiz Filyos'ta yürütülen kazı çalışmaları Ağustos'un ortasında sona erdirildi. Oysa güzel giden havalarla buradaki çalışmalar daha da ilerletilebilirdi. Bu erken sona eren kazı süreci ödeneksizliğe yoruluyor…
Filyos Kalesi bir dahaki yaz gerçekleştirilecek kazılara kadar burada gece-gündüz bekçilik yapan görevlilere ve onların besledikleri köpeklere emanet şimdilik. Bizans dönemine ait kilisenin kalıntıları zarar görmemesi için örtülmüş durumda… Kazıldıkça tarihi derinlere inen bölgenin üzerine çalışmaların hızlandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın daha fazla harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekiyor tarih severler.
Bu arada antik tiyatro Filyos'un dikkatinin çekilmesi için bir etkinlik mekanı olarak adeta yalvarıyor insanlara… Burada mevsim çok geçmeden gerçekleştirilecek bir müzik ve tiyatro etkinliği ilgi çekmek anlamında kolaylıkla kullanılabilecek bir yol olmasına rağmen mekan dikenlere ve otlara ev sahipliği yapıyor sadece.