Zonguldak Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, “Filyos Nehri Büyük Kanal Islah Projesi için ayrılan ödenek yeterli değil” dedi.
Köktürk yazılı açıklamasında şu vurguyu yaptı:
“Zonguldak’ın gelişmişlik sıralamasında 6 basamak birden düştüğü ilimiz için sıkıntılı bir süreçten geçerken, kaybedilen kanın durdurulması için bölgemize yönelik temel projeler daha yakın ilgi ve himaye beklemektedir.
Hepimizin bildiği üzere kaybedilen sürecin telafi edilmesi için en temel projelerin başında “Vadi Projesi”nin geldiği kuşkusuzdur.
Batı Karadeniz Kalkınma Projesinin yaşama geçebilmesi için ise, Filyos Nehri’nin kanal ıslahının gerçekleştirilmesi zorunludur. 
Ancak, pek çok kısma ayrılan “Filyos Taşkın Koruma Projesi”nin ikinci kısmı için 2011 yılı ödeneği olarak ayrılan 5 bin TL yeterli değildir. Ayrıca Filyos Taşkın Koruma üçüncü kısım inşaatının bitim tarihi olarak 2013 yılının öngörülüyor olması, AKP İktidarında kanal ıslahının bir bütün olarak gerçekleştirilebilmesi için bu ödeneklerle çok daha uzun yıllar beklenileceğini göstermektedir.
Yine, projenin ön koşulu olan, kenar çizgisinin mevcut olduğu ifade edilmekle birlikte, mevcut fiili ırmak yatağıyla çakışmadığı, zaman içerisinde ırmak yatağında meydana gelen değişiklikler nedeniyle revizyona ihtiyaç duyulduğu yönündeki savunmalar ise, makul olarak kabul edilemez.
Filyos Vadi Projesi için, daha samimi yaklaşımlara ve daha yeterli kaynaklara ihtiyaç vardır.”