AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 5 Mayıs 2013 Pazar günü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına yeniden seçilen, ZTSO Başkanı M. Salih Demir’i ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, “Biz öncelikle AK Parti il teşkilatı olarak yeni genel kurulunu yapmış Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetim kurulunu tebrik etmek, başarılar dilemek temennisiyle bugün ziyarete geldik. Kabul ettiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim. Yeni yönetim kurulu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak ilimizin en önemli sosyoekonomik dinamiklerinden bir tanesi. Tabi iktidar partisi olarak bizler sizlerle yönetimin içerisindeki arkadaşlarımızla her zaman bir araya geliyoruz. Zonguldak’ımızın ekonomik yapısının daha güçlenmesi için, daha ileriye gitmesi için yapılacak bir takım çalışmalarda ortak fikirlerimizi paylaşmak zorundayız, paylaşıyoruz da zaten. Ben yeni oluşan yönetiminizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Şehrimizdeki kırgınlıkların, dargınlıkların ortadan kaldırılması adına çok önemli bir seçim olduğunu ifade etmek istiyorum. Tabi, Zonguldak küçük bir şehir bu anlamda hepimiz her zaman birbirimizin yüzüne bakıyoruz, birbirimizle karşılaşıyoruz çok temiz ve düzgün bir kongre olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı da emeği geçen bütün arkadaşlarımızı başta size ve bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimizin birliği ve beraberliği için önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Umut ediyorum, inşallah önümüzdeki süreçte sizlerin de bu konudaki yoğun çabalarınızla Zonguldak’ta yapılacak hizmetlerimizin, projelerimizin daha hızlı bir şekilde hayata geçirilmesine destek sağlarsınız. Ben tekrar yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız adına yeni görevlerinizde başarılar diliyor, tebrik ediyorum” dedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle yönetim kurulu üyelerine ve sizlere hoş geldiniz diyorum. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu arkadaşlarımız da burada, incelik gösterip ziyaret ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu bize verilen önemi, değeri göstermektedir. Seçim konusunda söylediklerinize aynen katılıyorum, seçim esnasında arkadaşlarımızdan karşı grup diye hiç bahsetmedik, hep arkadaşlarımız diye bahsettik. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde karşı grup diye bir şey yok, herkes Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’na hizmet etmek, Ticaret Odası ile birlikte Zonguldak’a hizmet etmek amacıyla yarıştılar. Çok demokratik bir seçim oldu ve seçim bittiği dakikada yine arkadaşlarımız bizlere başarı diledi, biz de onlara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da beraber olduğumuzu ilettik, hala da beraberiz. Arkadaşlarımızla devamlı görüşüyoruz hiç dargın olduğumuz, kırgın olduğumuz kimse yok. Onun için Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası seçimi öncelikle Zonguldak’a ve Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.

 

BAŞKAN DEMİR, FİLYOS’TA YER TAHSİSİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, “AK Parti il başkanı olarak sizi burada yakalamışken, Filyos Vadisi Projesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte bu konuda, girişimlerimiz devam etmekte. Filyos Vadisi Projesi artık Zonguldak’ta bir an önce hayata geçmeli. Bizler, yer tahsisi başlaması gerektiğine inanan bir kuruluşuz, sizlerde buna inanıyorsunuz. Bu konu da çok önemli. Yılsonuna kadar yer tahsisi yapılmazsa artık insanlara bıkkınlık geleceği kesin. Çünkü 7-8 yıldan beri yer tahsisi için başvuranlar var. Son dönemde değişen bir olay oldu. Burası Endüstri Bölgesi ilan edildi biliyorsunuz, sizlerin de katkısıyla. Endüstri Bölgesi ilan edildikten sonra, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’na Endüstri Bölge Müdürlüğü tahsis edilmesi için bize yetki verdiler. Biz de Endüstri Bölge Müdürünü tahsis ettik. Bu konudaki bütün başvurular önce Ticaret ve Sanayi Odası’na geliyor, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan diğer kurumlara biz dağıtıyoruz ve diğer kurumlardan görüş alıyoruz. Bugüne kadar tahsislerde müthiş bir artış var. Şu anda Filyos’un 8 bin metrekarenin her metrekaresine en az iki tane başvuru var, bu da önemli. Bu başvuruların bir an önce yer tahsisine dönüşmesi, iş adamlarının, yatırımcıların buraya yatırım yapması anlamına geliyor. Ancak, bıkkınlık verirse, yılgınlık verirse başka yerlere kaçarsa bir daha buraya yer tahsisi yapacak adam bulamayız diye düşünüyorum. Bu konuda yardımlarınızı talep ediyorum” dedi.