Filyos beldesinin sorunlarını, yapılabilecek yatırımları ve yapılan yatırımların değerlendirileceği bir kent konseyi kurulması düşünülüyor. Kent konseyinde; Filyos'tan öğretmen, bankacı, mühendis, esnaf, serbest meslek gibi çeşitli meslek grubundan insanların konsey bünyesinde yer alacak.
Filyos Kültür ve Dayanışma Derneği (FİKÜDAD) Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Samet Kardaşlar, FİKÜDAD bünyesinde kurulması düşünülen kent konseyi hakkında bazı açıklamalarda bulundu.
HALKTA İÇİNDE
OLACAK
Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Samet Kardaşlar, ''Konsey toplantıları basına ve halka açık olacak. Bu toplantılarda halkın da görüşlerinin değerlendirileceği konsey toplantıları olacak. Derneğimize bu yönde taleplerde daha önce iletilmişti. Biz de dernek olarak dikkate aldık ve uygulamaya geçirmek istiyoruz. Kent konseyi; kentteki paydaşları bir araya getirerek, tüm kenti kucaklayan bir 'ortak akıl' güç ve zenginliği ile ortak aklın süzgecinden geçen kararları, uygulamaya geçirilmesi isteği ile tavsiye nitelikli olarak belediye veya ilgili kurumlara sunar. Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirir. Konsey bünyesinde Dernek Başkanı, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Genel Kurul ve Konsey Yürütme Kurulu bulunacak dedi.