Zonguldak Valisi Erdal Ata, Filyos Vadi Projesi ile ilgili olarak kamulaştırma ödeneklerinin Maliye Bakanlığı'nda ayrıldığını açıkladı.

Yıllardır Zonguldak'ın kurtuluşu olarak gösterilen Filyos Vadi Projesi hayata geçirilmeyi bekliyor. Zonguldak Valisi Erdal Ata da, Filyos Vadi Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, kamulaştırma ödeneklerinin Maliye Bakanlığı'nda ayrıldığını kaydetti. Yakın bir tarihte ödeneklerin Zonguldak'a gönderileceğini belirten Vali Ata, Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğü tarafından işlemlerin yürütüleceğini söyledi. Vali Ata, “Kamulaştırma ödenekleri Maliye Ba kanlığı'nda ayrıldı. Yakın bir tarihte ilimize gönderecekler. Bizim Defterdarlığımız ve Milli Emlak Müdürlüğümüz tarafından işlemleri yapılıp yürütülecek” dedi.
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) tarafından Filyos Vadisi'ne liman yapmak istemesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Vali Ata, KARDE-MER Limanı ile ilgili bir şey söylemesinin mümkün olmadığını kaydetti. Ata, “Doğru söylemek gerekirse Zonguldak merkezde bir limanımız var. Kapasitesi düşük olmasına rağmen uzun yıllardan beri ihtiyacı karşılamıştır. Çatalağzı'nda Eren Enerji'nin yaptığı büyük bir liman var. Henüz inşaatı bitmedi ama yıl sonuna kadar bitecek. Ayrıca Filyos Vadisi'nde de 25 milyon ton kapasiteli bir liman yapılması planlanılıyor. Tahmin ediyorum oda bu yıl içerisinde yap-işlet-devret modeliyle mi olur nasıl olur bilemiyorum ihaleye çıkacaktır diye düşünüyorum. Şimdi orada böyle büyük bir liman yapılması söz konusuyken KARDEMİR'in liman yapması onlar açısından ne kadar doğru olur onu bilmiyorum. Onunda değerlendirmesini firma yetkilileri kendileri açısından yapacaklardır” diye konuştu.