Zonguldak'a gelecek olan Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın programında Filyos beldesindeki Antik Tios kazı alanı ve tarihi Filyos Kalesi'de bulunuyor.
Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'dan müze için destek isteyecek olan ilçe ve belde protokolü, hummalı bir çalışma başlattı. Kale ve kazı alanı çevresinde patika ve çamur yollara çakıl dökülüyor.
Çaycuma İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Garnizon Komutanı Üsteğmen Bayram Kayıkçı, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal da çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalara, zabıtadan jandarmaya kadar çok sayıda kişi ve iş makineleri destek veriyor.  
Beldenin sorunları hakkında Bakan Günay'a kapsamlı bir rapor sunacaklarını belirten Kaymakam Yaman, "Buradaki kazı bölgesindeki son durumu görmek istedim. Belediyemizin ve beldemizin sorunlarını konuştuk.
Cuma günü Turizm ve Kültür Bakanımız gelecek. Bakanımız gelmeden buraya gelerek çalışmalardaki son durumu değerlendirdik" dedi.
Turizm ve Kültür Bakanı Günay'dan müze için destek isteyeceklerini anlatan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal da, şöyle konuştu:
"Cuma günü Turizm ve Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay beldemizi ziyaret edecek. Bakan Günay, tarihi ve turistik bir belde olan Filyos'ta kazı alanını gezecek ve incelemelerde bulunacak. Gerek kazı çalışmaları gerek tarihi kale için Günay'dan destek isteyeceğiz. Bakan Günay'dan bir de müze isteyeceğiz. Beldemize yapmayı düşündüğümüz müze ile ilgili müjdeli haberleri bekliyoruz."