AKP 4. Olağan Filyos Beldesi Kongresi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda tek liste ile seçime giren Hüseyin Can'ın 17 kişilik listesi kazandı. Filyos Düğün Salonu'nda yapılan AK Parti Filyos Belde Kongresi'ne; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Düzce Milletvekili ve aynı zamanda Zonguldak İl Koordinatörü Osman Çakır, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe Başkanı Metin Karaduman, Çaycuma Belediye Başkan Yardımcısı Engin Köktürk, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınanç, Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Gökçebey AK Parti İlçe Başkanı Zeki Usluoğlu, AK Parti Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Nurcan Köktürk ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Çaycuma Gençlik Kolları Başkanı İdris Barış Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları, il genel meclisi üyeleri, meclis üyeleri il, ilçe, belde teşkilat yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Divan Başkanlığına Vedat Emeksiz, Başkan Yardımcılığına Alaattin Yeşil, katip üyeliklere de Ayşe Gedik, Arif Sefercik ve Barış İdris Yeşil seçildiler. Kongrede bu sefer tüzük gereği 3 dönem aday olan Musa Yankın, görevi Hüseyin Can'a devretti. Faaliyet Raporları Divan Katip Üyesi Arif Sefercik tarafından okundu. Daha sonra Belde Başkanı Musa Yankın Filyos'u ellerinden geldiği kadar en iyi yerlere getirmek için tüm arkadaşlarla çalıştıklarını belirtti.
Yankın, Tüzük gereği 3 dönemden fazla başkanlık yapılmadığı için ben de bu görevi arkadaşım Hüseyin Can'a devrediyorum.
Filyos beldesi bizim için çok önemli. Bu bir bayrak yarışıdır. Bende bu bayrağı yeni göreve gelecek olan arkadaşlarımla devrediyorum. Bu bayrak yarışında, geride kalan, yorulan arkadaşlarımız olacaktır. Ama önemli olan bu arkadaşlarımızın yerine daha genç ve bu yarışı kaldıracak arkadaşlarımıza bayrağı bırakarak fedakarlık yapmaları gerekmektedir dedi.
Başkan seçilen Hüseyin Can da, Ben Filyos çocuğuyum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bende bu bayrağı en iyi yerlere çıkarmak için yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Benden önceki başkan arkadaşıma da başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Yapılan seçim sonucunda AK Parti Filyos Belde Başkanlığını Hüseyin Can'ın başkan adayı olduğu 17 kişilik liste kazandı. Yapılan kongrede Hüseyin Can başkan olurken, yönetime; Halit Yankın, Ahmet Karaoğlu, Mehmet Sefercik, Hayrullah Arıkan, Kemal Hotalak, Dursun Üzülmez, Şafak Parlak, Koray Dağlıoğlu, Süleyman Süzer, Ali Yener, Önder Ünal, İsa Gökçe, Ali Akgün, Göksel Uzun, Ali Rıza Gökçe, Recep Sepet seçildiler.