Filyos, turizmde atağa kalkmaya hazırlanıyor. Beldenin çehresini değiştirdiklerini belirten Başkan Ünal, turizm yatırımcılarına çağrıda bulundu.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yaptığı açıklamada, Filyos Beldesi’ne geçtiğimiz günlerde Ankara’da bulunan bir özel dershanede eğitim ve öğretim gören öğrenci ile öğretmenlerinden oluşan 260 kişilik gurubun gezi düzenlediğini önümüzdeki hafta da 150 kişilik başka bir gurubun beldeyi gezeceğin ifade etti. Filyos (Tios) Antik kentinde yürütülen kazı çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Ünal, beldedeki bulunan tarihi Filyos kalesinin yanı sıra, bölgenin sahil kenti olması ve Karadeniz’in doğal güzelliklerini taşıması gibi nedenlerden turistik gezilerde tercih edilen yerler arasına girdiğini ifade etti. Göreve geldiği dönemden itibaren yapılan çalışmalarla beldenin çehresini de önemli derecede değiştirdiklerini belirten Başkan Ünal, turizm yatırımcılarının eksikliğini çektiklerini belirtti. Özellikle turistik ve sosyal tesis yapan firma ve işadamlarını bölgeye davet eden Başkan Ünal, “Filyos, Amasra gibi turistik kent olma yolunda önemli adımlar attı. Artık Filyos turizm bakımından çok önemli bir potansiyel haline geldi.
Filyos’un tesise ihtiyacı var. Filyos dışında yaşayanlar Filyos’ta tesisler yapması halinde beldemizi göreceksiniz, Amasra’yı da geçecek. Ankara’dan bir grup geldi. Belediye olarak yardımcı oluyoruz. Bundan on gün sonra yaklaşık 150 kişilik bir gurup daha geliyor. Diğer günlerde elli kişilik guruplar halinde günübirlikçiler gelecek. Bunları konaklattıracak bir tesisimiz yok.
Filyos’ta yapılacak konaklama yeri ve benzeri tesislerin ben çalışacağına inanıyorum. Belediye olarak, gereken kolaylıkları sağlamaya hazırız. Filyos’un önü açık, Karadeniz’in incisi olacak” dedi.