Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Baş kanı Ramis Muslu ile Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ve Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, 15 Mayıs 2009 tarihinde Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e makamında bir nezaket ziyaretinde bulundu. Yeniden aynı görevi seçilmesi nedeniyle Belediye Başkanı Gülşen’i kutlayan ve başarılar dileyen Muslu, “29 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden aynı göreve seçilmenizden dolayı, şahsım, Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri adına sizi kutluyor, başarılar diliyoruz. Geriye dönüp baktığımızda, bir önceki görev süreniz içinde başarılı çalışmalar yaptınız.  Umut ediyoruz ki önümüzdeki süreçte de ilçemizi geliştirme ve kalkındırma adına başarılı işler yapacağınıza yürekten inanıyoruz” dedi.

MÜCADELE EDİYORUZ

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de Zonguldak’ın ve bölgenin en önemli kurumlarından biri olan GMİS’in yönetiminin kendilerini ziyaret etmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, önümüzdeki süreçte gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Gülşen, “Yıllardır Zonguldak ve bölge için verdiğiniz mücadeleyi yakinen biliyoruz. Hepimizin görevi hassas ve zor. Önemli sorumluluklar üstleniyoruz. Bu sorumlulukları yerine getirmek için de mücadele ediyoruz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Çaycuma ilçemiz son 4 yıl içinde yüzde 30 büyüdü. Bu büyüme devam edecek. Çaycuma TSO ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız toplantıda Filyos Projesi için artık somut adımlar atılması konusunda umutlu olduğumuzu ve bu proje için atılacak her adımı ciddi anlamda destekleyeceğimizi ortaya koyduk. Bölgemizde yaşanan işsizlik sorununun giderilmesi çok önemli. Bölgedeki en büyük umudumuz olan Filyos Projesi’nde Yatırım Kalkınma Ajansı, Serbest Bölgeler gibi kuruluşların koordinasyonuyla son noktaya gelindi. İmarlar ihaleye çıkarılıyor, setler ihaleye çıkarılıyor, birkaç küçük eksiklikte kısa sürede giderilecek.

Biz Filyos Projesi’nin 50 yılın projesi olarak görüyoruz. İmarımızı yaptık. İlçelerimizde ve beldelerimizde Kent Konseyi kurağız. Bu konsey sivil toplum kuruluşlarından oluşacak. Zonguldak bunun örneğini verdi. Biz sendika ile bugüne kadar iç içe olduk, bundan böylede omuz omuza olacağız. TTK’da istihdam artırıcı yatırımların gerçekleşmesine emek harcayanlara da teşekkür ediyoruz” dedi.