Çaycuma Halk Eğitimi Merkezi ve Devlet Hastanesi işbirliği ile halkı bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen sağlık seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda Perşembe ve Filyos beldelerinde Hasta Hakları ve Sorumlulukları semineri düzenlendi.
Filyos beldesi Melek Ahmet Şanlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen seminere, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, İl Genel Meclisi Üyesi Arif Sefercik, Belediye Meclisi Üyeleri, Hayırsever Ahmet Şanlı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, Okul Müdürü Muzaffer Zor, kursiyerler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar  "Halk Eğitimi Merkezlerinin en önemli görevlerinden birinin de halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda bu tür faaliyetler düzenlemektir. Amacımız vatandaşlarımızın haklarını bilerek, sorumluluklarının farkında olmalarını sağlamaktır. Böylece vatandaşlık bilinciyle sağlık sistemine de olumlu katkıda bulunabilirler" dedi.
Seminerde Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Serpil Tuğrul Hasta Hakları ve Tarihsel Gelişimi, Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Uygulaması, Hasta - Sağlık Çalışanları İlişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seminerin son bölümünde Dr.Serpil Tuğrul ve Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Hemşire Gülümser Akın konuyla ilgili soruları cevaplandırdılar.
Seminerin sonunda Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar katkılarından dolayı Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız 'a, Doktor Serpil Tuğrul 'a,Hemşire Gülümser Akın'a, Halk Eğitimi Merkezi Personeline ayrıca okul toplantı salonunda seminerin yapılmasını sağlayarak misafirperverliğini bir kez daha gösteren halk eğitim faaliyetlerini her zaman destekleyen Okul Müdürü Muzaffer Zor'a öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.