Alaplı Aşağıdağ Köyü'nde geleneksel olarak düzenlenen Kurban Bayramı futbol turnuvasının şampiyonu Kocaali Köyü oldu.


20 takımın katılımıyla 5 grup halinde kurban bayramının arife günü başlayan turnuvanın final maçında Kocaali Köyü rakibi Mollabey Köyü’nü 4-1 yenerek turnuvanın şampiyon takımı oldu.  İlk yarısı 2-1 Kocaali Köyü’nün üstünlüğü ile biten müsabakanın ikinci yarısında iki gol daha bulan Kocaali Köyü rakibini 4-1 gibi net bir skorla yenerek seyircisine büyük bir sevinç yaşattı. Alaplı ve Kdz.Ereğli’nin köylerinden de final maçına ilgi ve  alaka çok yüksekti. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği final maçın da geniş güvenlik önlemleri de alındı. Her iki takım taraftarları maçın bitiş düdüğüne kadar takımları desteklemek için büyük çaba harcadı. 
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya meşaleler yakarak koşan Kocaali taraftarı futbolcularını tebrik etti zafer şarkıları söyledi.


Turnuvanın ödülleri ise tek tek sahiplerini buldu.
En az gol yiyen Demirciler Köyü Kalecisi Bilal’e eldivenini CHP İl Genel Meclis üyesi İhsan Korkmaz, Turnuvanın gol kralı olan ve gelecek için büyük umut vaat eden Dağ Köyü Atmaca Takımından Atakan Acar’a kupasını AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Temel Uslu, Turnuvanın en centilmen takımı Hacı Köyü’ne centilmenlik kupasını AK Parti İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Yalçın, Turvanın 3. olan takımı İsafakılı Köyü’ne kupasını Alaplı İyi Parti İlçe Başkanı Recep Gündoğdu, Turnuvanın 2. Olan takımı Mollabey Köyü’ne ise kupasını CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve şampiyon olan takım Kocaali Köyü’ne ise şampiyonluk kupasını ve hediye olarak koçunu AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan taktim etti. 
Kupa töreninde konuşan Alaplı Aşağıdağ Köyü Muhtarı İsmail Sevim şunları söyledi; “20 takımın katılımıyla başlayan turnuvada hiçbir tatsız olay olmadan buraya kadar getirdik. Tüm gençlerimizi ben buradan teşekkür ediyorum turnuvayı yarıda bıraktırmadılar. Burada kupa almak önemli değil, önemli olan bütün köyleri buraya toplayıp bu canlılığı burada yaşatmaktı. Biz bunu birlik ve beraberlik içinde yaşattık. Sahanın yapımında yardımcı olan tüm siyasilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Turnuvanın her zaman burada devam etmesi biz istiyoruz bu sahada gençlerimize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.


AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Karacan ise konuşmasında; “Böyle bir ortamı bize oluşturduğu için muhtarımıza teşekkür ediyoruz. Ben buradan özellikle turnuvayı centilmence tamamladığınız için ve hiçbir sorun çıkartmadığınız için de ayrıyetten herkese teşekkür ediyorum. Sahanın etrafının tel örgüyle kapatılması konusundaki eksikliği ise İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum.”dedi.
Yapılan kupa törenin ardından şampiyon olan Kocaali Köyü takımı taraftarıyla birlikte şampiyonluk pozu vermeyi de ihmal etmedi.